ACN-nederland-w

Een documentaire over spanningen en samenleven tussen christelijke boeren en moslim herders in Nigeria

Samenleven

In Nigeria leven miljoenen christenen en moslims die op dit moment sterven, gewond raken of een veilig heenkomen zoeken in troosteloze vluchtelingenkampen vanwege aanslagen door Boko Haram en spanningen tussen christelijke landbouwers en moslim herders. De weg naar vrede is niet eenvoudig, zoals deze documentaire toont. In Nederland alleen op deze website te zien!

Samenleven in Nigeria

Deze nieuwste documentaire van Catholic Radio and Television Network "Samenleven", biedt een overzicht van de complexe situatie in Kaduna. Deze deelstaat van Nigeria wordt verscheurd door spanningen tussen christelijke landbouwers en moslim herders, aangewakkerd door aanslagen door terreurorganisatie Boko Haram.

Ik wil graag toegang tot de film

Vanwege internationale filmrechten is de toegang beveiligd met een wachtwoord. Meld u aan en ontvang direct het wachtwoord om de reportage te bekijken en informatie over hoe u vervolgde christenen in Nigeria kunt helpen.Helpt u hun wonden helen?

De katholieke Kerk in Nigeria staat de slachtoffers van geweld en vervolging bij met traumzorg en noodhulp. Met uw hulp kunnen priesters, religieuzen en leken vanuit hun parochies hulp blijven bieden.
Existence help for 26 religious sisters working in the diocese of Nouakchott, 2020

Noodhulp

Help priesters, religieuzen en leken die zich bekommeren om mensen die alles verloren hebben, ongeacht ras of geloofsovertuiging. Met uw steun kunnen zij de grote noden van de vele slachtoffers en vluchtelingen verlichten en zo werken aan de realiteit van een vreedzame samenleving.

Emergency help for widows and orphans affected by boko haram

Traumazorg

Het leven met trauma's en de voortdurende dreiging van extremistische terreur is zenuwslopend. De Kerk heeft een sleutelrol in het genezen van de wonden van de vele slachtoffers. Helpt u mee, zodat priesters, religieuzen en leken opgeleid kunnen worden in het helpen van deze mensen?

Alindao after the massacre in Alindao on 15.11.2018 - CAR

Wederopbouw

Terroristen in Nigeria plunderen en vernielen regelmatig kerken en andere religieuze gebouwen. Om het geloof van de lokale gemeenschappen levend te houden, is het van belang te helpen hun religieuze infrastructuur snel weer op te bouwen. Steun de wederopbouw!

DEEL OP SOCIAL MEDIA

#samenlevennigeria

Kerk in Nood is sinds 2010 een pauselijke stichting.

pontifical_foundation