ACN-nederland-w

Extremisme in Afrika

Help de wonden genezen

Het aantal aanvallen door gewapende islamisten is in vele delen van Afrika toegenomen. Van Mali en Burkina Faso tot Mozambique zijn er miljoenen christenen en moslims die op dit moment sterven, gewond raken en hun thuisland moeten inruilen voor troosteloze vluchtelingenkampen. Hoewel de conflicten verschillende oorzaken hebben (vooral macht en rijkdom), wordt door de aanvallers de gewapende verovering van gebieden vaak gerechtvaardigd met de Islam. De katholieke Kerk behoort vaak zelf tot de slachtoffers, maar is bovenal een belangrijke kracht van steun, verzoening en genezing voor allen die onder het geweld lijden.

Extremisme in Afrika

Vorig jaar brak Afrika voor het tweede jaar op rij een triest record: het was het continent met de meeste moorden op priesters, religieuzen en kerkelijk werkers. De omvang van de vervolging van Christenen in Afrika is even groot als het continent zelf. Naast de ernstige economische en sociale ontberingen die door de pandemie van het coronavirus worden verergerd, worden teveel Christenen in Afrika bedreigd, vervolgd en gedood door extremistische religieuze groeperingen.

Op de vlucht in Mozambique

Islamitische milities hebben in Noord-Mozambique dorpen en steden ingenomen. Meer dan 500.000 mensen hebben daarbij hun huizen moeten ontvluchten. In dit conflict hebben de christelijke gemeenschappen het meest te lijden.

Terreur in Nigeria

Nigeria lijdt onder een terreurcampagne. Boko Haram heeft tot nu toe ongeveer 70.000 Christenen gedood. Zij worden opgejaagd als wilde dieren in de jungle, alleen omdat zij vasthouden aan hun geloof in Jezus Christus.

Trauma's in Burkina Faso

Christen zijn in Burkina Faso is een voortdurende daad van geloof en moed. Vooral het platteland lijdt onder wrede terreuraanslagen. In de steden vormt de Kerk daarom een toevluchtsoord voor duizenden vluchtelingen.

Helpt u hun wonden helen?

Met uw hulp kunnen wij de Kerk in Afrika de nodige middelen verschaffen om de slachtoffers van geweld en vervolging bij te staan. Uw hulp is belangrijk om het geloof in Afrika levend te houden. Steun een van onze projecten, zodat Christenen een beter leven kunnen hebben. Help vandaag!

Existence help for 26 religious sisters working in the diocese of Nouakchott, 2020

Noodhulp

Help priesters, religieuzen en leken die zich bekommeren om mensen die alles verloren hebben, ongeacht ras of geloofsovertuiging. Met uw steun kunnen zij de grote noden van de vele slachtoffers en vluchtelingen verlichten en zo werken aan de realiteit van een vreedzame samenleving.

Emergency help for widows and orphans affected by boko haram

Traumazorg

Het leven met trauma's en de voortdurende dreiging van extremistische terreur is zenuwslopend. De Kerk heeft een sleutelrol in het genezen van de wonden van de vele slachtoffers. Helpt u mee, zodat priesters, religieuzen en leken opgeleid kunnen worden in het helpen van deze mensen?

Alindao after the massacre in Alindao on 15.11.2018 - CAR

Wederopbouw

Terroristen in Afrika plunderen en vernielen regelmatig kerken en andere religieuze gebouwen. Om het geloof van de lokale gemeenschappen levend te houden, is het van belang te helpen hun religieuze infrastructuur snel weer op te bouwen. Steun de wederopbouw!

Doneer

"De Kerk is in veel landen een plaatsvervanger voor de staat. Zonder de Kerk is er geen leven is, geen hoop, geen toekomst. Dit is vooral in het onderwijs en de gezondheidszorg duidelijk te zien. In Afrika beheert de Kerk ongeveer de helft van de scholen, ziekenhuizen en gezondheidscentra. Maar ook in de dorpen, vaak volledig vergeten door de staat, is de Kerk de best functionerende instelling." - Pater Apollinaire Cibaka Cikongo uit Congo

Work of  the Servants of Christ (Niger, Maradi) 2017

Ja, ik help de wonden helen

Om de mensen te helpen met noodhulp, traumazorg en de wederopbouw van hun huizen, wil ik het volgende bedrag doneren.



DEEL OP SOCIAL MEDIA

#extremismeinafrika

Kerk in Nood is sinds 2010 een pauselijke stichting.

pontifical_foundation