1478599509_acn-logo

Dit is hoe Venezuela lijdt

icon1-100x100

15% van de bevolking
is het land ontvlucht:
4,5 miljoen mensen

icon2-100x100

30% van de kinderen
lijdt onder problemen
door ondervoeding

icon3-100x100

Bijna een half miljoen
chronisch zieken hebben
geen geneesmiddelen

Voeding voor lichaam en geest

De misère in Venezuela raakt mensen hard. De gemiddelde Venezolaan is sinds de crisis 10 kilo afgevallen. Daar bovenop raakt ook de coronavirus-pandemie hen hard. De Kerk helpt zoveel mogelijk met voedsel en gezondheidszorg. De geestelijke weerbaarheid om met de misère om te gaan, is belangrijker dan ooit. Priester, religieuzen en leken zoeken de mensen op om hen van veilige afstand te troosten, te bemoedigen en weer hoop te geven. 

Bovenstaande video is opgenomen voordat het coronavirus het land trof.

Nieuws

Lees meer over de ontwikkelingen en situatie in Venezuela.  

ACN-20200716-103181 bisschop Rodriguez San Carlos Venezuela

“Plagen Egypte niets vergeleken met wat Venezuela doormaakt”

De politiek-economische crisis raakt de bevolking in Venezuela hard. Naast extreme armoede begint ook het coronavirus nu om zich heen te slaan. Kerk in Nood sprak erover met de bisschop van San Carlos, mgr. Polito Rodríguez Méndez.

Kardinaal Porras

Kardinaal Venezuela: “Toewijding Kerk indrukwekkend”

"We willen een weg uit deze situatie in Venezuela, een uitweg die vreedzaam en democratisch is, zonder de taal van de oorlog”, aldus de Venezolaanse kardinaal Baltazar Porras in een interview met Kerk in Nood.

Bedevaart Goddelijke Herderin

“Volk Venezuela verraden en belegerd”

Wanhoop en teleurstelling, maar ook hoop en geloof waren de kern van de homilie van bisschop Victor Hugo Basabe, de bisschop van het bisdom San Felipe tijdens de 164e bedevaart op de dag van de ‘Divina Pastora’, de Goddelijke Herderin.

Uw hulp maakt verschil

Dankzij uw steun kunnen priesters als Angèl Colmenares in Venezuela blijven en er hun parochianen van dienst zijn. Deze priesters zorgen ervoor dat uw steun bij de bevolking terechtkomt die uw hulp in deze crisis zo hard nodig heeft.

Ook u kunt de bevolking van Venezuela helpen!