Vrijheid voor vervolgde Christenen

Moderne slavernij in Pakistan

In Pakistan behoren veel Christenen tot de laagste klassen van de bevolking. Als zij noodgedwongen schulden moeten maken bij hun bazen en landeigenaren... blijft de schuld door hun lage inkomens van generatie op generatie in de familie. Ze worden feitelijk moderne slaven. Helpt u hun vrijheid terug te geven?Moderne slavernij

Slavernij is officieel afgeschaft. Toch zijn er nog steeds landen waar praktijken voorkomen die er sterk op lijken. In Pakistan, waar zo'n 75% van de bijna twee miljoen Christenen niet kan lezen of schrijven, leveren tienduizenden gezinnen zware arbeid voor lage lonen. Als zij, bijvoorbeeld voor gezondheidszorg, een lening afsluiten bij hun landeigenaar of baas, worden ze 'economisch' diens slaaf. Hun schuld gaat bovendien over op hun kinderen. 

Pater Tomas King

Pr. Tom Pakistan

Pater Tomas King, een missionaris van de congregatie van Columba, werkt onder de armen in Pakistan. Hij vecht tegen moderne slavernij en de mensonwaardige omstandigheden waarin velen verkeren. Een portret van een gedreven priester.

Vrijheid

De katholiek Kerk in Pakistan helpt noodlijdende Christenen op allerlei manieren. Met juridische bijstand en door mensen hun eigen land en leven terug te geven, geeft het hen de waardigheid die zij als kinderen van God in zijn ogen verdienen. Steun een van onze projecten, zodat Christenen een beter leven kunnen hebben. Help vandaag!

Helper

Help de helpers

Help priesters, religieuzen en leken die zich bekommeren om mensen wiens vrijheid ontnomen is of onder druk staat vanwege hun geloofsovertuiging. Met uw steun kunnen zij de geestelijke steun geven en de hoop levend houden.

20151002-Pakistan-Stop-Blasphemy

Rechtsbijstand

Veel Christenen in Pakistan zijn arm en laag opgeleid. De Kerk informeert over hun rechten en biedt rechtsbijstand aan gezinnen die te maken hebben met blasfemie, ontvoeringen of andere misdrijven waarvan vooral Christenen doelwit zijn.

Pakistan grandma and granddaughter

Noodhulp

Door de coronapandemie zijn arme gezinnen hard getroffen. Dat sommige Pakistaanse organisaties noodhulp weigerden aan christelijke gezinnen is schrijnend. Helpt u deze gezinnen het hoofd boven water te houden?

DEEL OP SOCIAL MEDIA

#bevrijdchristenenpakistan

Kerk in Nood is sinds 2010 een pauselijke stichting.

pontifical_foundation