Vrijheid voor vervolgde Christenen

Moderne slavernij in Pakistan

In Pakistan behoren veel Christenen tot de laagste klassen van de bevolking. Als zij noodgedwongen schulden moeten maken bij hun bazen en landeigenaren... blijft de schuld door hun lage inkomens van generatie op generatie in de familie. Ze worden feitelijk moderne slaven.

Als dank voor uw betrokkenheid en steun, bieden we u graag deze documentaire aan over het werk van pater Tomas King, een missionaris die in Pakistan helpt de 'gevangenen te bevrijden.' 

Moderne slavernij

Slavernij is officieel afgeschaft. Toch zijn er nog steeds landen waar praktijken voorkomen die er sterk op lijken. In Pakistan, waar zo'n 75% van de bijna twee miljoen Christenen niet kan lezen of schrijven, leveren tienduizenden gezinnen zware arbeid voor lage lonen. Als zij, bijvoorbeeld voor gezondheidszorg, een lening afsluiten bij hun landeigenaar of baas, worden ze 'economisch' diens slaaf. Hun schuld gaat bovendien over op hun kinderen.

Pater Tomas King

Pr. Tom Pakistan

Pater Tomas King, een missionaris van de congregatie van Columba, werkt onder de armen in Pakistan. Hij vecht tegen moderne slavernij en de mensonwaardige omstandigheden waarin velen verkeren. Een portret van een gedreven priester. Het wachtwoord (i.v.m. filmrechten) heeft u per e-mail ontvangen.

DEEL OP SOCIAL MEDIA

#bevrijdchristenenpakistan

Kerk in Nood is sinds 2010 een pauselijke stichting.

pontifical_foundation