Vrijheid voor vervolgde Christenen

Pakistan

Christenen in Pakistan kennen veel uitdagingen. De zogenoemde 'blasfemiewet' wordt vaak tegen hen misbruikt. Ook worden meisjes ontvoerd, gedwongen om te trouwen en zich te bekeren tot de Islam. Het kastenstelsel maakt het voor veel arme Christenen lastig uit hun positie van moderne slavernij te komen, laat staan om uit de lagere sociale status op te klimmen. Toch is er hoop. De katholieke Kerk in Pakistan steunt slachtoffers van misbruik van de blasfemiewet, helpt arme christenen uit moderne slavernij en geeft hen hun waardigheid als kinderen van God terug. Kijk naar de inspirerende verhalen en help! 

Vervolging

Ondanks de verkiezingsbelofte van premier Imran Khan van een "Nieuw Pakistan", waarin burgerlijke, sociale en religieuze rechten van minderheden zijn gewaarborgd, is de weg naar die realiteit nog lang en vol obstakels. Zijn visie om een moderne "Staat van Medina" op te bouwen, die verwant is aan het model dat de Profeet Mohammed 14 eeuwen geleden heeft opgesteld, draagt bij tot de radicalisering in een politiek systeem dat reeds sterk doortrokken is van het islamisme.

20130206asia_bibi01

Beschuldigd van blasfemie

Honderden Christenen zijn vervolgd op grond van de Pakistaanse wetgeving inzake godslastering. Ten minste een dozijn van hen is ter dood veroordeeld. Hoewel meer Moslims zijn veroordeeld, zijn Christenen proportioneel vaker doelwit.

Photos of 14 year old Pakistani Huma Younus abducted in October 2019

Ontvoerd en bekeerd

Mensenrechtenorganisaties schatten dat elk jaar meer dan 1.000 christelijke, hindoeïstische en sikh-meisjes worden ontvoerd. Een groot deel van hen wordt vervolgens gedwongen zich tot de Islam te bekeren.

vlcsnap-2021-05-18-15h24m27s715

Moderne slaven gemaakt

Meer dan vier miljoen mensen, waaronder kinderen, werken in bijna 20.000 steenovens in heel Pakistan om de leningen af te betalen die familie hebben gesloten met landeigenaren, bijvoorbeeld om gezondheidszorg te bekostigen.

Helpers in nood

Juist in tijden van nood zijn bijzondere mensen de vervolgde, arme en onvrije Pakistaanse Christenen te hulp gekomen. Schrijf u in en ontvang exclusieve toegang tot de films 'Shabbhaz Bhatti, een man met een droom' en 'Vrijheid: Pakistan' over twee inspirerende voorbeelden van zelfgave.

Shabbhaz Bhatti

In 2011 werd Shahbaz Bhatti, de Pakistaanse minister voor minderheden en de eerste christen in een zo hoge positie in de federale regering van het moslimland, vermoord. Bekijk de korte film over wie deze bijzondere man was en waarom hij moest sterven.

Pater Tomas King

Pater Tomas King, een missionaris van de congregatie van Columba, werkt onder de armen in Pakistan. Hij vecht tegen moderne slavernij en de mensonwaardige omstandigheden waarin velen verkeren. Een portret van een gedreven priester.

Ik wil graag toegang

Beide films zien? Vanwege internationale filmrechten is de toegang beveiligd met een wachtwoord. Meld u aan en ontvang direct het wachtwoord om beide reportages te bekijken.Vrijheid

De katholiek Kerk in Pakistan helpt noodijdende Christenen op allerlei manieren. Met juridische bijstand en door mensen hun eigen land en leven terug te geven, geeft het hen de waardigheid die zij als kinderen van God in zijn ogen verdienen. Steun een van onze projecten, zodat Christenen een beter leven kunnen hebben. Help vandaag!

Existence help for 26 religious sisters working in the diocese of Nouakchott, 2020

Noodhulp

Help priesters, religieuzen en leken die zich bekommeren om mensen die alles verloren hebben, ongeacht ras of geloofsovertuiging. Met uw steun kunnen zij de grote noden van de vele slachtoffers en vluchtelingen verlichten en zo werken aan de realiteit van een vreedzame samenleving.

Emergency help for widows and orphans affected by boko haram

Traumazorg

Het leven met trauma's en de voortdurende dreiging van extremistische terreur is zenuwslopend. De Kerk heeft een sleutelrol in het genezen van de wonden van de vele slachtoffers. Helpt u mee, zodat priesters, religieuzen en leken opgeleid kunnen worden in het helpen van deze mensen?

Alindao after the massacre in Alindao on 15.11.2018 - CAR

Wederopbouw

Terroristen in Afrika plunderen en vernielen regelmatig kerken en andere religieuze gebouwen. Om het geloof van de lokale gemeenschappen levend te houden, is het van belang te helpen hun religieuze infrastructuur snel weer op te bouwen. Steun de wederopbouw!

Doneer

"De Kerk is in veel landen een plaatsvervanger voor de staat. Zonder de Kerk is er geen leven is, geen hoop, geen toekomst. Dit is vooral in het onderwijs en de gezondheidszorg duidelijk te zien. In Afrika beheert de Kerk ongeveer de helft van de scholen, ziekenhuizen en gezondheidscentra. Maar ook in de dorpen, vaak volledig vergeten door de staat, is de Kerk de best functionerende instelling." - Pater Apollinaire Cibaka Cikongo uit Congo
Zegen kind Pakistan

Ja, ik help de wonden helen

Om de mensen te helpen met noodhulp, traumazorg en de wederopbouw van hun huizen, wil ik het volgende bedrag doneren.


DEEL OP SOCIAL MEDIA

#extremismeinafrika

Kerk in Nood is sinds 2010 een pauselijke stichting.

pontifical_foundation