Vrijheid voor vervolgde Christenen
Pakistan
Niemand zou om zijn of haar geloof gediscrimineerd of vervolgd moeten worden. In Pakistan worden echter dagelijks Christenen ontvoerd en bekeerd, moderne slaven gemaakt of vastgezet om (valse) beschuldigingen van blasfemie. Helpt u hun vrijheid terug te geven?
Vervolging

Beschuldigd van blasfemie
Honderden Christenen zijn vervolgd op grond van de Pakistaanse wetgeving inzake godslastering. Ten minste een dozijn van hen is ter dood veroordeeld. Hoewel meer Moslims zijn veroordeeld, zijn Christenen proportioneel vaker doelwit.

Ontvoerd en bekeerd
Mensenrechtenorganisaties schatten dat elk jaar meer dan 1.000 christelijke, hindoeïstische en sikh-meisjes worden ontvoerd. Een groot deel van hen wordt vervolgens gedwongen zich tot de Islam te bekeren.

Moderne slaven gemaakt
Meer dan vier miljoen mensen, waaronder kinderen, werken in bijna 20.000 steenovens in heel Pakistan om de leningen af te betalen die familie hebben gesloten met landeigenaren, bijvoorbeeld om gezondheidszorg te bekostigen.
Vrijheid
De katholiek Kerk in Pakistan helpt noodlijdende Christenen op allerlei manieren. Met juridische bijstand en door mensen hun eigen land en leven terug te geven, geeft het hen de waardigheid die zij als kinderen van God in zijn ogen verdienen. Steun een van onze projecten, zodat Christenen een beter leven kunnen hebben. Help vandaag!

Help de helpers
Help priesters, religieuzen en leken die zich bekommeren om mensen wiens vrijheid ontnomen is of onder druk staat vanwege hun geloofsovertuiging. Met uw steun kunnen zij de geestelijke steun geven en de hoop levend houden.

Rechtsbijstand
Veel Christenen in Pakistan zijn arm en laag opgeleid. De Kerk informeert over hun rechten en biedt rechtsbijstand aan gezinnen die te maken hebben met blasfemie, ontvoeringen of andere misdrijven waarvan vooral Christenen doelwit zijn.

Noodhulp
Door de coronapandemie zijn arme gezinnen hard getroffen. Dat sommige Pakistaanse organisaties noodhulp weigerden aan christelijke gezinnen is schrijnend. Helpt u deze gezinnen het hoofd boven water te houden?
DEEL OP SOCIAL MEDIA
#bevrijdchristenenpakistan
Kerk in Nood is sinds 2010 een pauselijke stichting.