Kom op zaterdag 8 juni naar ’s-Hertogenbosch en ontmoet kardinaal Robert Sarah, een man met een bijzonder levensverhaal. U bent van harte welkom.

Kardinaal Robert Sarah werd in 1945 in een arm gezin geboren in Guinée. Amper 33 jaar oud werd hij de jongste aartsbisschop ter wereld in een periode dat het land verscheurd werd door een bloedige dictatuur. Zijn inzet voor vrijheid van het volk bracht hem bovenaan de dodenlijst. Paus Johannes Paulus II riep hem in 2001 naar Rome, waar paus Benedictus XVI hem in 2010 tot kardinaal creëerde en paus Franciscus hem tot één van zijn naaste medewerkers maakte.

Op zaterdag 8 juni zal de huidige prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst voorgaan tijdens een Heilige Mis in de Sint-Jan in ‘s-Hertogenbosch. In het nabijgelegen Sint-Janscentrum zal hij spreken over de zijn leven in Guinée en in het Vaticaan, de Kerk en de moderne samenleving en over God.

Programma:
10.30 uur – Heilige Mis in de Sint-Janskathedraal
12.30 uur – Lunch in het Sint-Janscentrum
14.00 uur - Voordracht kardinaal Sarah
15.30 uur - Thee, koffie en tijd voor ontmoeting

Voor het middagprogramma in het Sint-Janscentrum kunt u kaarten kopen (lunch inclusief) voor € 7,50 stuk. Bij de voordracht in het Sint-Janscentrum is vertaling door middel van radio’s aanwezig. Vooraf aanmelden via onderstaande formulier is noodzakelijk vanwege het beperkte aantal plaatsen. U krijgt de plaatsbewijzen per post toegestuurd.

P.S. Op vrijdag 7 juni is er een speciale ontmoeting met kardinaal Sarah voor priesters en religieuzen. Voor meer informatie hierover kunt u ons bellen op kantoor via 073-613 08 20. 

 

  • Ik machtig Kerk in Nood eenmalig 7,50 per persoon af te schrijven van mijn rekening

< Terug naar de Agenda