Op 28 mei 2019 nam de Verenigde Naties een resolutie aan waarbij 22 augustus werd vastgesteld als de Internationale Dag ter Herdenking van de Slachtoffers van Geweld vanwege Religie of Geloof. "Een eerste stap naar meer aandacht voor de tot nu toe weinig erkende tragedie van religieuze vervolging - in het bijzonder die van geweld tegen Christenen, de grootste geloofsgroep die vervolging ervaart vanwege religie", aldus Mark von Riedemann, bij Kerk in Nood onder meer betrokken bij de rapporten over godsdienstvrijheid en vervolging.

Onze stilte is onze schande
“Het is tragisch dat onderzoek van internationale rapporten over vrijheid van godsdienst, zoals gepubliceerd door de Commissie voor Internationale Religieuze Vrijheid (USCIRF), het Pew Research Center en Kerk in Nood, een ongekende toename van geweld tegen religieuze gelovigen van vrijwel elk geloof bevestigen op elk continent - met Christenen die de grootste vervolging ondergaan. Alleen al in de laatste vijf jaar zijn we al twee keer getuige geweest van genocide, gepleegd door Deash [Islamitische Staat] tegen Christenen en religieuze minderheden in Irak en Syrië, en tegen Rohingya-moslims in Myanmar, om maar te zwijgen over de systematisch georganiseerde wreedheden die steeds vaker worden begaan tegen (overwegend) Christenen in Afrika. Onze stilte is onze schande.”

Solidariteit op 22 augustus
Om de slachtoffers van geweld te herdenken en onze solidariteit met hen te betonen, roept Kerk in Nood op tot een bijzonder initiatief: ga op 22 augustus naar de Heilige Mis voor wie niet de mogelijkheid hebben om naar de Mis te gaan en bid voor de slachtoffers van geweld. Wilt u ons laten weten dat u meedoet? Vul dan hieronder het formulier in. We sturen u dan graag de dag ervoor een reminder en informatie over de vervolging van mensen omwille van hun geloof. Uw gebed en solidariteit zijn van belang om dit onbelichte onderwerp op de kaart te zetten. Bid mee!

 

  • En ontvang graag op 21 augustus een reminder en informatie over de vervolging van mensen omwille van hun geloof.

  • Kunt u de Heilige Mis niet bijwonen, maar bidt u graag mee voor de slachtoffers van religieus geweld? Geef dan uw intentie aan ons door, zodat wij deze mee kunnen nemen in gebed.

< Terug naar de Agenda