Vrijheid voor vervolgde Christenen

Ontvoerd en bekeerd in Pakistan

Mensenrechtenorganisaties schatten dat in Pakistan elk jaar meer dan 1.000 christelijke, hindoeïstische en sikh-meisjes worden ontvoerd. Een groot deel van hen wordt vervolgens gedwongen zich tot de Islam te bekeren. Helpt u hun vrijheid terug te geven?Ontvoerd en bekeerd

De Pakistaanse Huma Younus (14) werd op 10 oktober 2019 in Karachi ontvoerd, verkracht en vervolgens gedwongen om zich tot de Islam te bekeren en met haar ontvoerder te trouwen.

Haar ouders vechten met alles wat ze hebben om hun dochter weer te zien en vooral om haar weer veilig thuis te krijgen. Politie en rechtbank spelen echter een schimmig en wreed spel. Hoewel de politie Huma wel tot een medische test hebben gedwongen die volgens artsen haar meerderjardigheid zou bewijzen, hebben ze weinig moeite gedaan om haar voor de rechter te laten verschijnen om zelf te getuigen. De rechters hebben geboorte-, doop en schoolakten genegeerd.

Huma Younus

Photos of 14 year old Pakistani Huma Younus abducted in October 2019

De Pakistaanse Huma Younus (14) werd op 10 oktober 2019 in Karachi ontvoerd, verkracht en vervolgens gedwongen om zich tot de Islam te bekeren en met haar ontvoerder te trouwen.

De ouders van Huma vechten met alles wat ze hebben om hun dochter weer te zien en vooral om haar weer veilig thuis te krijgen. Politie en rechtbank spelen echter een schimmig en wreed spel. Hoewel de politie Huma wel tot een medische test hebben gedwongen die volgens artsen haar meerderjardigheid zou bewijzen, hebben ze weinig moeite gedaan om haar voor de rechter te laten verschijnen om zelf te getuigen. De rechters hebben geboorte-, doop en schoolakten genegeerd.

Huma Younus (14) werd op 10 oktober 2019 in Karachi ontvoerd en verkracht en vervolgens gedwongen om zich tot de Islam te bekeren en met haar ontvoerder te trouwen. Hoewel de politie stelt dat ze haar niet voor de rechtbank wisten te krijgen, zoals door de rechters gevraagd, hebben ze het meisje wel een medische test laten ondergaan. Die zou aantonen dat ze 17 jaar oud is en binnenkort meerderjarig. Deze leeftijd komt echter niet overeen met de geboortedatum op haar geboorteakte, doopakte en school-inschrijving die haar ouders meteen aan de rechter hebben overlegd.

Huwelijk en bekering onrechtmatig
De ontvoerder van Huma, de Moslim Abdul Jabbar, heeft altijd beweerd dat Huma meerderjarig zou zijn. Volgens Tabassum Yousaf, de advocaat van de familie Younus, bevestigt de vermeende leeftijd van 17 sowieso de onrechtmatigheid van zowel Huma’s bekering als huwelijk. Dat er geen arrestatiebevel voor Jabbar is uitgevaardigd of een bevel om Huma thuis te brengen, tekent volgens haar deze rechtsgang. Wachten tot meerderjarig “Het bevestigt wat we altijd hebben geloofd”, zegt Huma’s moeder, Nagheeno Younus tegenover Kerk in Nood. “De rechters nemen de tijd om te wachten tot Huma achttien wordt, zodat ze de zaak kunnen sluiten. Door te verklaren dat mijn kleine meisje zeventien is, hoeven ze alleen nog een paar maanden te wachten voordat ze haar aan haar lot overlaten.”

Zorgen intergriteit rechter en politie
Ook de integriteit van de lokale politie wordt ernstig betwijfeld. Dezelfde agenten die belast zijn met het toezicht op de resultaten van het medisch onderzoek, hebben eerder herhaaldelijk in het belang van Jabbar gehandeld. Zij dwongen Huma zelfs om in beroep te gaan tegen haar ouders, waarbij de agenten verklaarden dat de tiener beweerde te vrezen dat haar familieleden haar zouden doden. Een kans om voor de rechtbank van Huma zelf te horen wat zij denkt, is er mede door de ‘onmogelijkheid’ om haar voor de rechter te brengen nog niet niet geweest.

Vrijheid

De katholiek Kerk in Pakistan helpt noodlijdende Christenen op allerlei manieren. Met juridische bijstand en door mensen hun eigen land en leven terug te geven, geeft het hen de waardigheid die zij als kinderen van God in zijn ogen verdienen. Steun een van onze projecten, zodat Christenen een beter leven kunnen hebben. Help vandaag!

Helper

Help de helpers

Help priesters, religieuzen en leken die zich bekommeren om mensen wiens vrijheid ontnomen is of onder druk staat vanwege hun geloofsovertuiging. Met uw steun kunnen zij de geestelijke steun geven en de hoop levend houden.

20151002-Pakistan-Stop-Blasphemy

Rechtsbijstand

Veel Christenen in Pakistan zijn arm en laag opgeleid. De Kerk informeert over hun rechten en biedt rechtsbijstand aan gezinnen die te maken hebben met blasfemie, ontvoeringen of andere misdrijven waarvan vooral Christenen doelwit zijn.

Pakistan grandma and granddaughter

Noodhulp

Door de coronapandemie zijn arme gezinnen hard getroffen. Dat sommige Pakistaanse organisaties noodhulp weigerden aan christelijke gezinnen is schrijnend. Helpt u deze gezinnen het hoofd boven water te houden?

DEEL OP SOCIAL MEDIA

#bevrijdchristenenpakistan

Kerk in Nood is sinds 2010 een pauselijke stichting.

pontifical_foundation