Banner Venezuela webinar

Lezing Venezuela

Hoop doet leven

De misère in Venezuela raakt mensen hard. De gemiddelde Venezolaan is sinds de crisis 10 kilo afgevallen. Daar bovenop raakt ook de coronavirus-pandemie hen hard. De Kerk helpt zoveel mogelijk met voedsel en gezondheidszorg. De geestelijke weerbaarheid om met de misère om te gaan, is belangrijker dan ooit. Priester, religieuzen en leken zoeken de mensen op om hen van veilige afstand te troosten, te bemoedigen en weer hoop te geven. 

Volgens recente onderzoeken leeft 79% van de huishoudens in Venezuela momenteel in extreme armoede. Ze ontvangen onvoldoende inkomen om de boodschappenmand te vullen. Monseigneur Polito Rodríguez Méndez, bisschop van het bisdom San Carlos in de staat Cojedes: “Venezuela is een tijd van hongersnood ingegaan. Elke dag wordt het erger. De economie is verlamd, er is geen industrie en er is geen werk in de landbouw. Het bruto binnenlands product ligt onder nul. Het meest getroffen zijn de armsten, die niets te eten hebben en geen kans hebben om een fatsoenlijk leven te leiden. We hebben hulp uit het buitenland nodig om hen minstens één keer per week iets te eten te geven."

Kerk in Nood steunt de Kerk in Venezuela al jaren: met pastorale projecten en met steun voor de mensen die lijden onder de armoede. Volg de webinar op 27 augustus van 15.00 tot 15.45 uur en leer meer over de achtergronden en recente ontwikkelingen in het land en de verhalen van priesters, religieuzen en leken die anderen - some met gevaar voor eigen leven - helpen!

Ja, ik wil meer weten!
en volg graag de gratis lezing van Kerk in Nood over Venezuela

* verplicht

Liever een lezing in uw parochie? Nodig ons dan uit voor de lezing Venezuela, hoop doet leven via info@kerkinnood.nl of bel naar 073- 613 08 20. We kijken graag samen met u of een lezing met inachtneming van de corona-maatregelen mogelijk is.