Steun Huma's ouders die strijden om hun dochter terug te krijgen

* verplicht
Kerk in Nood verwerkt persoonsgegevens in overeenstemming met de geldende privacywetgeving. Wij vinden uw privacy erg belangrijk en gaan zorgvuldig met uw persoonsgegevens om. Stichting Kerk in Nood is een ANBI-instelling waarvan u de jaarrekening en het internationale activiteitenverslag - met informatie over de projecten die we wereldwijd steunen - hier vindt. Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar info@kerkinood.nl of ons bellen tijdens kantoren op 073 - 613 0820.  

https://kerkinnood.nl/wp-content/uploads/2020/01/ACN-20200121-96311-Huma-Younus-1.jpg De Pakistaanse Huma Younus (14) werd op 10 oktober 2019 in Karachi ontvoerd, verkracht en vervolgens gedwongen om zich tot de Islam te bekeren en met haar ontvoerder te trouwen. Haar ouders vechten met alles wat ze hebben om hun dochter weer te zien en vooral om haar weer veilig thuis te krijgen. Politie en rechtbank spelen echter een schimmig en wreed spel. Hoewel de politie Huma wel tot een medische test hebben gedwongen die volgens artsen haar meerderjardigheid zou bewijzen, hebben ze weinig moeite gedaan om haar voor de rechter te laten verschijnen om zelf te getuigen. De rechters hebben geboorte-, doop en schoolakten genegeerd. Kerk in Nood steunt de familie en de advocaat van Huma in hun rechtsgang naar het Hooggerechtshof in Pakistan om hun dochter terug te krijgen. Bidt u mee voor een positieve uitkomst? Schrijf u in en laat haar ouders weten dat u hen steunt. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom haar rechtszaak en die van anderen in vergelijkbare situaties. Met vriendelijke groeten,   Peter Broeders Directeur

Huma werd op 10 oktober 2019 in Karachi ontvoerd en verkracht en vervolgens gedwongen om zich tot de Islam te bekeren en met haar ontvoerder te trouwen. Hoewel de politie stelt dat ze haar niet voor de rechtbank wisten te krijgen, zoals door de rechters gevraagd, hebben ze het meisje wel een medische test laten ondergaan. Die zou aantonen dat ze 17 jaar oud is en binnenkort meerderjarig. Deze leeftijd komt echter niet overeen met de geboortedatum op haar geboorteakte, doopakte en school-inschrijving die haar ouders meteen aan de rechter hebben overlegd. Huwelijk en bekering onrechtmatig De ontvoerder van Huma, de Moslim Abdul Jabbar, heeft altijd beweerd dat Huma meerderjarig zou zijn. Volgens Tabassum Yousaf, de advocaat van de familie Younus, bevestigt de vermeende leeftijd van 17 sowieso de onrechtmatigheid van zowel Huma’s bekering als huwelijk. Dat er geen arrestatiebevel voor Jabbar is uitgevaardigd of een bevel om Huma thuis te brengen, tekent volgens haar deze rechtsgang. Wachten tot meerderjarig “Het bevestigt wat we altijd hebben geloofd”, zegt Huma’s moeder, Nagheeno Younus tegenover Kerk in Nood. “De rechters nemen de tijd om te wachten tot Huma achttien wordt, zodat ze de zaak kunnen sluiten. Door te verklaren dat mijn kleine meisje zeventien is, hoeven ze alleen nog een paar maanden te wachten voordat ze haar aan haar lot overlaten.” Zorgen intergriteit rechter en politie Ook de integriteit van de lokale politie wordt ernstig betwijfeld. Dezelfde agenten die belast zijn met het toezicht op de resultaten van het medisch onderzoek, hebben eerder herhaaldelijk in het belang van Jabbar gehandeld. Zij dwongen Huma zelfs om in beroep te gaan tegen haar ouders, waarbij de agenten verklaarden dat de tiener beweerde te vrezen dat haar familieleden haar zouden doden. Een kans om voor de rechtbank van Huma zelf te horen wat zij denkt, is er mede door de ‘onmogelijkheid’ om haar voor de rechter te brengen nog niet niet geweest.
Hét grootste probleem van Christenen in Pakistan betreft de beschuldiging van blasfemie. In het islamitische land staat de doodstraf op het beledigen van de profeet. De zogenoemde 'blasfemiewet' wordt vaak misbruikt tegen Christenen en andere minderheden. Ook worden met enige regelmaat meisjes uit minderheidsgroepen ontvoerd, gedwongen om te trouwen en zich te bekeren tot de Islam. Lees hier meer over de situatie ten aanzien van godsdienstvrijheid in Pakistan.
Kerk in Nood (ACN) ondersteunt Christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn. Dit doet Kerk in Nood door informatie, gebed en actie. Kerk in Nood is een internationale katholieke hulporganisatie met kantoren in 23 landen. Kerk in Nood is in 1947 opgericht door de Nederlandse ‘spekpater’ Werenfried van Straaten en geeft jaarlijks steun aan 5.000 projecten wereldwijd. Klik hier voor meer informatie. In Pakistan helpt Kerk in Nood Christenen die vervolgd worden onder meer met juridische bijstand en een verblijf in safe houses waar zij veilig zijn voor fanatici die hun eigen recht zoeken buiten het rechtssysteem om. Kerk in Nood was achter de schermen betrokken bij de steun aan Asia Bibi, een vrouw die 10 jaar onschuldig vast zat op beschuldiging van blasfemie. Naast de rechtszaak om Huma te bevrijden van haar ontvoerder, steunt Kerk in Nood momenteel de vergelijkbare rechtszaak van de eveneens 14-jarige Maira Shabhaz. Over heel Pakistan steunt Kerk in Nood pastorale programma's van de Katholieke Kerk die de bedreigde christelijke minderheid ten goede komen.

Laat de ouders van Huma weten dat u hen steunt. Vul het formulier in zodat ook uw naam onder de lijst van steunbetuigingen komt. Per e-mail houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen in de rechtszaak van Huma en andere vervolgde Christenen in Pakistan en daarbuiten.