Het huidige Libanese grondgebied is de thuisbasis van een groot aantal beschavingen en culturen. Het werd oorspronkelijk bewoond door de Feniciërs, veroverd en bezet door de Assyriërs, de Perzen, de Grieken, de Romeinen, de Arabieren, de Kruisvaarders, de Ottomaanse Turken en in de recente geschiedenis door de Fransen. De situatie en houding van Libanese Christenen is sterk beïnvloed door de geschiedenis.

Nieuws

"Ook Libanon heeft tijd nodig voor wederopbouw"

Lees meer
Nieuws

“Last opvang Syrische vluchtelingen ondraaglijk”

Lees meer

Actuele projecten

Kerk in Nood steunt naast pastorale projecten de lokale Kerk momenteel vooral in de opvang van vluchtelingen. Op een bevolking van 4 miljoen mensen, herbergt het land momenteel 2 miljoen vluchtelingen. In het noordoosten van Libanon komen dagelijks nog Syriërs de grens over - die ook regelmatig gesloten is. In Beiroet verblijven vooral Irakese vluchtelingen die per vliegtuig zijn gekomen. Hele families verblijven in 1 kamer-appartementen in de armste wijken van de stad.

Project

Libanon: Verwarmingssysteem voor een klooster

Lees meer
Project

600 maaltijden voor armen Libanon

Lees meer
Project

Een pastoraalcentrum in Maalaka

Lees meer
Project

Succesverhaal: Een pastoraal centrum in Deir El Ahmar

Lees meer
Project

Aanschaf catechesemateriaal voor jongeren (Libanon)

Lees meer
Project

Bouw van een kerk in Jdeideh-Fakiha in Libanon

Lees meer
Project

Een auto voor de Zusters Missionarissen van het Allerheiligst Sacrament (Libanon)

Lees meer
Project

Inrichting keuken en eetzaal retraitehuis Karmelieten (Libanon)

Lees meer

Dossier in beeld

Actueel nieuws en persoonlijke verhalen

Religie is in Libanon van groot belang in politiek, staat en recht (met name huwelijksrecht). In 1932 vormden Christenen in Libanon met 53% nog de meerderheid van de bevolking, maar grootschalige emigratie sinds 1880 deden het evenwicht verschuiven. Daarmee staat intern de positie van Christenen zwaar onder druk, terwijl extern Islamitische Staat vanuit het aangrenzende Syrië op de deur klopt.

Wat kunt u doen