Cadeau van geloof

Het geven van geschenken is in de Bijbel een vast gebruik voor het aanknopen en onderhouden van relaties. God van zijn kant ging echter een stap verder. Hij gaf zijn enige Zoon, Jezus, opdat wij eeuwig leven zouden hebben als wij in Hem geloven. Die genade - letterlijk 'geschenk' - kunt u doorgeven in een cadeau van geloof. Welk cadeau geeft u dit jaar? Dit jaar kunt u online kiezen uit de volgende 8 cadeaus van geloof:

Photos about the pastoral work of Bishop Luiz Fernando Lisboa from Pemba in his diocese Pemba in Mozambique

Geestelijke zorg bij trauma's

In Mozambique zijn dit jaar 250.000 mensen ontheemd geraakt door oprukkende jihadisten die hele dorpen en steden innemen. Zij hebben niet alleen hun bezittingen en middelen van bestaan verloren, maar ook familieleden en vrienden. Parochies en congregaties helpen hen om pijn en verlies te verwerken. Voor maar € 9 kan een priester een dag training volgen in traumazorg en geestelijke ondersteuning.

Creation of a program for distance learning of catechists

Twee maanden online vorming

Darusia Yaremchuk, studente aan de katholieke universiteit in Lviv (Oekraïne), kan al maanden geen onderwijs volgen door de dreiging van het coronavirus. Daarom zoekt de Kerk naar nieuwe manieren om het evangelie te verkondigen. Met uw € 100 kan zr. Oresta op afstand onderwijs voor catechisten en docenten christelijke ethiek geven in een land dat zo lang gebukt ging onder militant atheïsme.

Prayer to the Our Lady of Sorrows in Eastern Ghouta 2019

Een warme maaltijd in Syrië

"Beste vrienden, ik ben zuster Annie uit Damascus. Mensen hier zijn wanhopig en uiterst vermoeid en kwetsbaar. We hadden oorlog, geweld, honger... nu brengen de voortdurende sancties en de pandemie nog meer pijn en leed met zich mee. Dankzij uw € 7kan ons team arme gezinnen en ouderen bereiken met de broodnodige medicijnen, voedsel, brandstof en schoolbenodigdheden."

Filming Trip of CRTN to Uganda in 2019

De basis voor vergeving

Jozef uit Zuid-Soedan moest toezien hoe zijn vader, zus en broer werden vermoord. "Het gebeurde allemaal in een oogwenk. Ik verloor alles en iedereen, maar niet mijn geloof in God. Velen zijn getraumatiseerd, vervuld van haat en wraakgevoelens. Ik wil hen als catechist helpen op de weg naar vergeving en hoop en geloof laten vinden." Helpt u Jozef mee? Met € 70 legt u een basis voor vergeving en vrede.

Project trip of Mark von Riedemann, David Jones and Jacek Komorowski

Een intentie voor de Heilige Mis

In de Heilige Mis geeft Jezus zichzelf. Een Misintentie is voor veel priesters daarbij een middel tot overleven. Nu de kerken door corona leger zijn, geldt dit nog meer. In sommige landen zoals Papoea Nieuw Guinea, krijgen de priesters amper € 10 tijdens een collecte in een volle kerk. Zonder uw Misintenties kunnen zij niet eens boeken kopen of retraites bijwonen.

The Church working during Corona times 2020

Een maand op missie

In Brazilië is de Shalom-gemeenschap ingegaan op de uitnodiging van Paus Franciscus om “erop uit te gaan en zich open te stellen voor God en voor anderen.” Dilam: “Met acht vrijwilligers bezoeken we op het eiland Chaves kwetsbare gezinnen. Veel jongens gebruiken drugs en er zijn veel tienerzwangerschappen. Van uw € 28 kan een van ons een maand lang huizen bezoeken om te evangeliseren en bemoedigen."

Construction of the rectory at the San Jose Obrero parish and formation house for the missionary community Cristo Pastor

Huisbezoeken in de bergen

In het Boliviaanse bisdom El Alto proberen arme gezinnen uit de Aymara-gemeenschap hoog in de bergen te overleven. Pastoraal werkers en religieuzen bezoeken hen en werken samen om sociale problemen, zoals misbruik en geweld, in de geïsoleerde gemeenschappen tegen te gaan. Met uw € 50 kunnen zij hen met een volle benzinetank thuis bezoeken.

Construction of outstation chapel at Kububa  - Holy Cross Catholic Parish Dhadim

Bijdrage aan een kapel

Vijf jaar geleden kwam pater Kenneth in Ethiopië een nieuwe nederzetting tegen op zo'n 30 kilometer afstand van het dichtstbijzijnde dorp. Al drie jaar viert hij de Heilige Mis onder een boom. “De laatste keer heb ik niet minder dan 55 mensen gedoopt, zowel kinderen als volwassenen." De groeiende gemeente droomt van een kleine, permanente kapel. Voor € 167 per kerkganger kan de kapel 150 mensen herbergen.

DEEL OP SOCIAL MEDIA

#Cadeauvangeloof