"zwijgen over christenvervolging"

dinsdag, 01 september 2015
Nieuws
De internationale gemeenschap kan niet "blijven zwijgen en passief blijven" tegenover de vervolging van christenen. Dat zei paus Franciscus tijdens de audiëntie op paasmaandag. De paus sprak over "onze broeders en zusters die vervolgd worden.
20150410christenvervolging.01

De internationale gemeenschap kan niet "blijven zwijgen en passief blijven" tegenover de vervolging van christenen. Dat zei paus Franciscus tijdens de audiëntie op paasmaandag. De paus sprak over "onze broeders en zusters die vervolgd worden, verbannen, vermoord en onthoofd alleen omdat ze christen zijn. Zij zijn onze martelaren en ze zijn met velen."

"Ik hoop oprecht dat de internationale gemeenschap niet wegkijkt", zei de paus. Een dergelijk zwijgen, zei hij terwijl hij zijn voorbereide tekst terzijde schoof, zou een "alarmerend falen zijn van het beschermen van onze elementaire mensenrechten". Hoezeer die door jihadisten momenteel op veel plaatsen geschonden worden, blijkt uit een overzicht dat nieuwsbureau Kath.net onlangs publiceerde.

De radicaal islamitische terreurorganisaties die een heilige oorlog voeren tegen anders gelovigen lijken elkaar in brutaliteit te willen overtreffen, schrijft de Oostenrijkse nieuwsdienst. Zo wordt uit de door IS ingenomen stad Mosoel gemeld dat nu ook kinderen die van diefstal worden verdacht de hand afgehakt wordt. Kinderen niet ouder dan acht jaar zijn door strijders van IS seksueel misbruikt. Van vrouwen die van echtbreuk worden verdacht, worden de haren afgesneden of ze worden gestenigd, zoals de internetkrant Christian Post bericht. Bovendien worden steeds vaker kinderen gerekruteeerd, die geïndoctrineerd worden en dienen als menselijk schild.

"Wij verkondigen de Verrijzenis van Christus als zijn licht de duistere momenten van ons bestaan verlicht en als wij glimlachten tegen hen die glimlachen en huilen met hen die huilen. Als we diegenen begeleiden die verdrietig zijn en de hoop dreigen te verliezen", aldus paus Franciscus.

Bron: (CWN/Kath.Net)

 

Foto: Ejbron.wordpress.com