Zusters moeder Teresa gedood in Jemen

vrijdag, 04 maart 2016
Nieuws
Gewapende mannen bestormden vrijdag een bejaardentehuis gerund door de zusters van Moeder Teresa (Missionaries of Charity) in het zuiden van Jemen. Daarbij doodden zij 16 mensen, onder wie vier katholieke zusters.

De moordpartij begon toen twee gewapende mannen het verzorgingshuis voor ouderen in Aden omsigelden. Ondertussen gingen vier anderen het gebouw binnen onder het voorwendsel dat ze hun moeder wilden bezoeken in de inrichting, aldus een verklaring van de zusters, Jemenitische veiligheidsfunctionarissen en getuigen. De ambtenaren spraken op voorwaarde van anonimiteit omdat ze niet bevoegd zijn om met de media te spreken.

De schutters trokken vervolgens van kamer naar kamer, waarbij ze de slachtoffers handboeien omdeden voordat ze hen door het hoofd schoten. Een zuster die overleefde en die werd gered door de plaatselijke bevolking, zei dat ze zich in een koelkast in een berging had verborgen nadat een Jemenitische bewaker schreeuwde: "Ren, ren",

Ook een Jemenitische kok en Jemenitische bewakers zijn gedood. Een woordvoerster van de Missionaries of Charity in de Indiase stad Kolkata, stelt dat zusters absoluut verbijsterd zijn door de moord: "De zusters zouden terugkeren, maar hadden ervoor gekozen om te blijven om de mensen in Jemen te dienen." Twee van de gedode zusters zijn afkomstig uit Rwanda, de andere twee uit India en Kenia.

Er waren ongeveer 80 bewoners in het huis, dat wordt gerund door de Missionaries of Charity, de congregatie opgericht door Moeder Teresa. In 1998 werden in Jemen ook al zusters van de congregatie omgebracht, toen gewapende mannen drie zusters doodden in Hodeida, een havenstad aan de Rode Zee.

Bron: Lincoln Journal Star