Zusters Heilige Jozef danken voor hulp bouw huis in Maungu (Kenia)

Project
De Zusters van de H. Jozef zijn een Afrikaanse Congregatie, die in 1938 op het tot Tanzania horende eiland Zanzibar werd gesticht. Tegenwoordig zijn er ongeveer 260 zusters lid van de Congregatie. Zij hebben vele taken: zij ondersteunen de priesters bij d
ACN-20131125Kenia02965

De Zusters van de H. Jozef zijn een Afrikaanse Congregatie, die in 1938 op het tot Tanzania horende eiland Zanzibar werd gesticht. Tegenwoordig zijn er ongeveer 260 zusters lid van de Congregatie. Zij hebben vele taken: zij ondersteunen de priesters bij de zielzorg, geven catechese, geven les op de scholen en verlenen medische zorg aan de zieken.
Ook in het aartsbisdom Mombasa, in het zuiden van Kenia, zijn de zusters van St. Josef werkzaam, bijvoorbeeld in Maungu. De stad ligt ongeveer 150 km. ten Westen van Mombasa. De mensen die daar leven, leiden onder de droogte. Als het überhaupt regent, duurt dat maar een paar dagen, zodat de gewassen op het land niet kunnen gedijen. Dus is er niet alleen gebrek aan water, maar is er ook te weinig te eten. Omdat de stad aan een grote weg ligt, komen er veel vrachtwagenchauffeurs langs. Er zijn er die jonge meisjes een paar cent betalen en ze dan misbruiken. De zusters hebben een zware taak om de bevolking ter zijde te staan. Tot op heden moesten zij elke dag 15 km. fietsen om in Maungu te komen. Dat was heel bezwaarlijk. De mensen in de grote stad hadden de wens geuit dat de zusters zich ook in Maungu zouden vestigen. Zij kregen daarvoor een stuk land. Onze weldoeners hebben hun met 20.000 euro geholpen bij de bouw van een huis. Nu wonen daar vier zusters, die zich geheel wijden aan de dienst aan God en aan de naasten. Zij danken alle weldoeners en schrijven: "Woorden schieten te kort om u te bedanken. Als u zou weten wat het voor ons betekent om een klooster in Maungu te hebben! We bidden elke dag voor U!"
Projectcode: 130-05-19
Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.