Zuid-Amerikaanse bisschoppen waarschuwen voor escalatie

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De bisschoppen van Ecuador, Venezuela en Colombia hebben gezamenlijk de presidenten van hun eigen land opgeroepen zich te matigen en goed na te denken in de huidige diplomatieke crisis tussen de drie landen. "Onze volken bidden God dat wij bij de tweehon
ecuador_colombia_venezuela

De bisschoppen van Ecuador, Venezuela en Colombia hebben gezamenlijk de presidenten van hun eigen land opgeroepen zich te matigen en goed na te denken in de huidige diplomatieke crisis tussen de drie landen. "Onze volken bidden God dat wij bij de tweehonderdste verjaardag van de onafhankelijkheid van onze landen gezamenlijk op weg gaan naar vrede en gerechtigheid", aldus een in Bogota gepubliceerde verklaring van de drie bisschoppenconferenties.

Aanleiding tot de jongste verscherping van de diplomatieke spanningen is de toestemming van Colombia aan de VS om zeven militaire bases te gebruiken. Daarop had Venezuela dreigende taal tegenover Colombia geuit. De betrekkingen tussen beide landen is bijzonder slecht omdat Venezuela steun verleent aan de Colombiaanse rebellenbeweging FARC. De bisschoppenconferenties riepen hun presidenten op weliswaar helder hun standpunten uiteen te zetten, maar af te zien van beledigingen en dreigementen.

Bron: KN/KNA