Zr. Guadalupe uit Aleppo: "Elke dag sterven er Christenen"

Project
Zuster Guadalupe van de Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará heeft de afgelopen oorlogsjaren in Aleppo in Syrië gewoond. In Nederland vertelt zij over het dagelijkse leven tijdens de oorlog en de verschrikkingen waarvan zij getuige was.
Foto-zr-Guadalupe-uit-Aleppo

Zuster Guadalupe van de Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará heeft de afgelopen oorlogsjaren in Aleppo in Syrië gewoond. In Nederland vertelt zij haar verhaal over het dagelijkse leven tijdens de oorlog en de verschrikkingen waarvan zij getuige is geweest. Kijk hier voor meer informatie over de plaatsen waar zij de komende dagen zal spreken. Een vooproefje van de conferenties kunt u hierboven vinden in het korte interview dat ze vandaag gaf aan Kerk in Nood op het kantoor in ‘s Hertogenbosch. 

Crisis houdt aan
Ondanks een wapenstilstand en vredesbesprekingen gaat de crisis in Syrië door. Elke dag worden nog mensen vermoord. Door de vele bommen en mijnen die terroristen hebben geplaatst, durven mensen niet terug naar hun eigen huizen.

Hoge voedselprijzen en een gebrek aan water en elektriciteit maken dat mensen met moeite overleven. Kerk in Nood helpt de Syrische bevolking sinds het begin van de oorlog door via de Kerk en de zusters te voorzien in basisbehoeften als eten en medicijnen én door de aanwezigheid van priesters en religieuzen mogelijk te maken, die er zoveel goed werk verrichten.

Helpt u de mensen in Syrië?
Wilt de Kerk steunen in haar pogingen Syriërs een menswaardig bestaan te geven in deze moeilijke tijden?