Zorg voor armen en ouderen

Project
De congregatie van de “Hermanitas de los Ancianos Desamparados” (“Kleine zusters van de hulpeloze ouderen”) werd in 1873 in Spanje gesticht om arme, hulpeloze en verlaten oude mensen te helpen die niemand hebben om voor hen te zorgen.
20170121_LatijnsAmerika_project01

Tegenwoordig telt de congregatie 204 huizen in 19 landen op vier continenten. De meeste vestigingen bevinden zich in Midden- en Zuid-Amerika, maar de zusters zijn ook op de Filippijnen, in Mozambique en in Europa actief.

In Peru en Bolivia staan 230 zusters in voor de zorg voor meer dan 2.000 oude mensen, voornamelijk in de grotere steden, waar de traditionele familiestructuren uiteenvallen en de bejaarden snel geïsoleerd raken en afhankelijk zijn van hulp. Voor de zusters staat de volledige mens centraal. Het is belangrijk dat de mensen worden gewassen, voedsel en materiële verzorging krijgen, maar ze hebben evenzeer behoefte aan menselijke genegenheid en bijstand voor hun spirituele en psychologische noden. Ook daarvoor zorgen de zusters. “Het lichaam verzorgen om de zielen te redden”, placht de stichteres, de heilige Teresa Jornet, te zeggen.

We zouden de zusters in Peru en Bolivia een financiële steun van €7.200 willen geven om in hun levensonderhoud te helpen voorzien.

Code: 298-05-39

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.

Foto: Kerk in Nood