Zonnepanelen voor de zusters Benedictinessen in Oekraïne

Project
De winters in de Oekraïne kunnen bitterkoud zijn. Door de oorlog zijn energieprijzen flink verhoogd en wordt het steeds moeilijke gas en stookolie te betalen.
20171103-Oekraine-02

Zuster Clara van het Benedictinessenklooster in Zhytomyr: “We proberen het zo lang mogelijk vol te houden, maar het wordt steeds duidelijker dat we het niet redden zonder hulp van weldoeners.”

Hout in plaats van gas

Vorige winter konden de zusters geen gas meer betalen en hebben ze geprobeerd hun klooster te verwarmen met hout, dat maar de helft van gas kost. Warm water hadden zij echter niet. Zij hebben nu hun hoop gevestigd op de installatie van zonnepanelen. Hoewel deze manieren van verwarmen uiteindelijk gas of hout en daarmee geld bespaart, is een investering vereist die de zusters niet kunnen opbrengen. Zij hebben Kerk in Nood om hulp gevraagd. Helpt u mee, zodat ze in de winter niet in de kou staan en beschikking hebben over warm water? Maak dan uw gift over via de donatieknop of onder vermelding van code 438-06-19. Namens de zusters bij voorbaat dank. 

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.