Zomerkampen voor kinderen Oost-Europa

Project
De vruchten van zomer- en vormingskampen zijn van onschatbare waarde. Deze zomer krijgen kinderen en jongeren uit Kazachstan, Oekraïne, Georgië, Armenië, Letland, Estland en Litouwen de mogelijkheid om even te ontsnappen uit hun afgelegen dorpen.
ACN-20131128-03164

In deze landen worden zomerkampen en vormingscursussen aangeboden deze zomer. “Velen beschouwen die activiteit als het beste wat ze in het hele jaar, en voor sommigen zelfs in hun hele leven, meemaken”, aldus zuster Arousiag van de congregatie Armeense zusters van de Onbevlekte Ontvangenis. In 24 jaar tijd heeft zij in Armenië meer dan 18.000 wezen en kinderen zien deelnemen die uit economisch extreem achtergestelde gezinnen en gezinnen met sociale problemen komen. Dit jaar hebben 840 jongens en meisjes zich aangemeld tussen de leeftijd van acht en vijftien jaar.

“In de zomervakantie lopen de kinderen uit de armste probleemgezinnen, weeshuizen en openbare instellingen het grootste risico om door de straten te dwalen”, benadrukt de zuster. “Die jongens en meisjes zijn de toekomst van Armenië, de volgende generatie wetenschappers en leerkrachten. Daarom moeten wij ons vandaag al inzetten voor de toekomst van ons land.”

Helpt u mee, zodat de kinderen en tieners deze zomervakantie nog mee kunnen naar een zomerkamp? Voor € 11 kunt u al één Armeense tiener helpen hem of haar een onvergetelijke tijd te bezorgen waar liefde, vriendschap en diepgang in geloof de leidraad zijn.