Zomerkamp voor 50 Armeense katholieke kinderen en jongeren

Project
Vijftig jongeren van de Armeens-Katholieke gemeenschap uit Venyov konden ook dit jaar weer deelnemen aan een zomerkamp. Jongeren van 9 tot 17 jaar konden een week, samen met hun vrienden, doorbrengen op een mooie vakantielocatie, veel plezier beleven en o
ACN-20141118ru16177

Taal, geloof en cultuur delen met elkaar

Armeense katholieken zijn slechts een kleine minderheid in hun moederland Armenië, waar het overweldigende deel van die bevolking Armeens-Orthodox is. En hier in Rusland is dat nog kleiner, ze zijn slechts een klein groepje. In dit immense land zijn er in feite maar vier parochies en voor kinderen zou het eenvoudig zijn om hun katholieke identiteit te verliezen. Maar in de, door de Kerk georganiseerde, zomerkampen krijgen zij de gelegenheid hun taal, hun geloof en hun cultuur te delen. En leren samen met andere kinderen meer over de geschiedenis van hun kerk en hun thuisland en raken dieper geworteld in het kerkelijke leven. Gedurende de acht dagen van het kamp wordt er dagelijks een mis opgedragen en het programma bestaat niet uitsluitend uit schilderen, dansen, zingen en lichamelijke oefeningen maar ze krijgen ook lessen in hun eigen Armeense taal, geschiedenis en tradities. Tegelijkertijd worden de jongere deelnemers geholpen om zich voor te bereiden op de Eerste Heilige Communie.

Geestelijk voedsel en een onvergetelijke belevenis
Deze zomerkampen worden al verschillende jaren gehouden en zijn altijd een groot succes. Hun parochiepriester, pater Sedrak Khitaryan schrijft, "De kerk speelt een buitengewone belangrijke rol bij het opvoeden van deze kinderen en in de vorming van hun waardesysteem. Hun religie vormt de innerlijke wereld van deze kinderen." Het geeft hem voldoening dat deze jonge mensen gedurende deze dagen geestelijke voeding kunnen ontvangen tijdens de zomerkampen, terwijl zij zich tegelijkertijd kunnen ontspannen, plezier maken en genieten van een onvergetelijke belevenis.

Genereuze ondersteuning
Deze zomerkampen kunnen worden georganiseerd dank zij jeugdige vrijwilligers uit de parochies. Maar zonder de hulp van Kerk in Nood zou het niet mogelijk zijn deze evenementen te organiseren. Ook dit jaar helpen wij weer met 4000 euro. Dank voor uw genereuze ondersteuning.

Projectcode: 427-00-49

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood