fbpx

Zes christenen gewond bij steniging tijdens dienst Birma

woensdag, 02 januari 2019
Nieuws
Onbekende mannen bestookten vorige week een huis vol gelovigen tijdens een dienst in Myanmar. Zes van hen raakten gewond.
20181217-Wounded-head-of-worshipper-in-Paw-Lwe-village

In het dorp Paw Lwe in het centrum van Myanmar hielden 27 Christenen op 17 december om acht uur ’s avonds een dienst toen ze bekogeld werden met stenen. Vorig jaar nog geboden Boeddhisten uit het gebied de christelijke families bij een gelijkaardige aanval het dorp te verlaten.

De eigenaar van het huis, U Wah Daw, vertelde dat de stenen gelovigen verwondden op de borst, rug en handen en een muur van zijn huis hebben beschadigd. "We waren bang en maakten geen geluid terwijl ze stenen in mijn huis gooiden", vertelde hij Morning Star News. "Ze gooiden stenen naar mijn huis terwijl we in gebed waren. Mijn huis heeft lichte schade. Ook zijn motorfietsen, meubilair en borden met eten erop door de stenen geraakt. Ik heb de zaak aan de politie voorgelegd, die de zaak nu behandelt.

"We onderzoeken degenen die verdacht worden van betrokkenheid bij de aanval", zei een politieagent op het politiebureau van Min Ywa. "We hebben ze tot nu toe niet gearresteerd, maar weten dat veel mensen betrokken waren bij de aanval.” Volgens Aung San Myint, een wetgever in de Magway regio, moeten de aanvallers voor het gerecht worden gebracht, omdat het verboden is om religieuze vieringen te verstoren. In Myanmar is ongeveer 80 procent Boeddhist en 9 procent Christen. Er leven dan ook slechts vier christelijke families onder de etnische Chin in het overwegend boeddhistische dorp Paw Lwe.

Bron: Morning Star News