Zelfmoorddaanslag op kerk in Pakistan

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Meer dan honderd mensen zijn gedood en 130 mensen zijn gewond geraakt bij een zelfmoordaanslag op een protestantse kerk in Peshawar, in het noorden van Pakistan. Volgens de eerste verslagen bliezen twee zelfmoordterroristen...
20130922pakistan

Meer dan honderd mensen zijn gedood en 130 mensen zijn gewond geraakt bij een zelfmoordaanslag op een protestantse kerk in Peshawar, in het noorden van Pakistan. Volgens de eerste verslagen bliezen twee zelfmoordterroristen zichzelf op dicht bij kerk juist op het moment dat de gelovigen naar buiten kwamen na na het bijwonen van de zondagse dienst. Plaatselijke bronnen meldden dat de dubbele explosie ook schade veroorzaakte aan de omliggende gebouwen. Tussen de 600 en 700 mensen waren in het kerkgebouw aanwezig tijdens de aanval . Onder de slachtoffers zijn ook veel vrouwen en kinderen. Het plaatselijke ziekenhuis heeft niet voldoende capaciteit om alle gewonden te behandelen. Andere ziekenhuizen in het land schieten te hulp.

Veel gewonden

Paul Bhatti, voormalig minister van ‘Nationale Harmonie’ en voorzitter van APMA (All Pakistan Minorities Alliance) reisde met spoed naar de plek om uit de eerste hand de toestand van de gewonden te zien en om op te roepen tot kalmte. "Meer dan honderd mensen werden gedood", bevestigde Paul Bhatti aan AsiaNews. "Er zijn veel gewonden. Velen zijn in levensgevaar. We verwachten dat het aantal doden nog zal stijgen" De voormalige minister wees "terroristen die het niet alleen op Christenen hebben voorzien, maar op geheel Pakistan. Het religieuze element is niet overheersend, maar het politieke aspect is belangrijker."

Protest

Bhatti spaarde niet zijn kritiek op de provinciale overheid en de centrale regering in Islamabad, de eerst-aangewezene om een gebouw te beschermen."De regering van premier Sharif is betrokken bij vredesbesprekingen, maar degradeert religieuze minderheden tot de marges. Wij zijn het slachtoffer van dit geweld," concludeert Bhatti. – "Onder de Christenen iheerst woede en wrok. Morgen zullen we met leden van APMA een groot vreedzaam protest organiseren in Islamabad."

Bron en foto: AsiaNews