Zaal diocesaan jeugdcentrum van Sambir-Drohobych (Oekraïne)

Project
"De jeugd is de toekomst van de Kerk", schrijft bisschop Jaroslav Pryriz van Sambir-Drohobych aan Kerk in Nood. Daarom ligt het werk met kinderen en jongeren hem na aan het hart. In zijn bisdom wordt veel aandacht geschonken aan de jeugd.
20130327Ukraine005

"De jeugd is de toekomst van de Kerk", schrijft bisschop Jaroslav Pryriz van Sambir-Drohobych aan Kerk in Nood. Daarom ligt het werk met kinderen en jongeren hem na aan het hart. In zijn bisdom wordt veel aandacht geschonken aan de jeugd. Sinds 1994 worden in de meeste parochies christelijke zomerkampen georganiseerd. Het doel is om de vakantie te verbinden met religieuze opvoeding. Het programma omvat wandelingen, sport, spellen, zingen en bidden. "De geestelijke sfeer, de goede daden en het openlijke lachen blijven hangen in de harten van de deelnemers", zo schrijft de bisschop verheugd.
Ondertussen is het aantal deelnemers aan de zomerkampen opgelopen tot ongeveer 2000, en het worden er elk jaar meer. "Uit de gesprekken met de kinderen en jongeren kun je opmaken dat de toekomst er voor de Kerk gunstig uitziet en dat we nog meer met de jongeren moeten werken.", zo meent bisschop Pryriz.
Zijn bisdom heft een centrum opgericht voor het jeugdwerk, waar de zomerkampen worden voorbereid en georganiseerd. Maar de bisschop zou nog veel meer voor de jongere generatie willen doen. Zo worden er retraites voor jongeren, cursussen voor jeugdleiders en andere activiteiten aangeboden, bijvoorbeeld een wedstrijd waar jongerenkoren uit het hele bisdom kerstliederen voordragen, en een wedstrijd van kerstspelen. Tot nu toe moeten daarvoor echter ruimtes worden gehuurd, wat veel geld kost. Intussen is een gebouw gevonden waar 60 mensen in zouden kunnen worden ondergebracht. Er is echter geen zaal waarin de verschillende voorstellingen zouden kunnen plaatsvinden. Voor de aanbouw van die zaal heeft Kerk en Nood 20.000 euro beloofd.
Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Projectcode: 438-08-19