Woedende menigte bestormt seminarie

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Een menigte van tientallen Moslims is donderdagnacht het seminarie van het Bisdom Dinajpur in noordelijk Bangladesh binnengevallen. Daarbij zijn...
20130607_bangladesh01

Een menigte van tientallen Moslims is donderdagnacht het seminarie van het Bisdom Dinajpur in noordelijk Bangladesh binnengevallen. Daarbij zijn de Rector en een groep priesterstudenten mishandeld.

Over de achtergronden van het geweld is niets bekend.
In de vroege ochtend braken zo’n zestig Moslimextremisten de toegangsdeur van het Jisu Niloy-seminarie open en verrasten de Rector en een aantal seminaristen in hun slaap. Vooral de Rector, Father Uzzal, werd ernstig mishandeld.
Ook de studenten werden bijeengedreven en met grof geweld aangevallen. Het Jisu Niloy seminarie ligt in Bolakipur en hoort onder de Marimpurparochie in het Bisdom Dinajpur.
Kort daarvoor had de groep de overwegend Katholieke dorpjes Tivipara en Bagja aangevallen. Daarbij werden 40 koeien, 50 geiten, een bestelwagen, fruit en vele andere objecten en gebruiksvoorwerpen gestolen. Voor het vertrek dreigden de aanvallers terug te komen om alle woningen in brand te steken.
De meeste van de mannen zijn het gebied ontvlucht uit angst voor nieuwe aanvallen, de vrouwen en kinderen zijn ondergebracht in de Katholieke missie, waar het veiliger zou zijn.
Woensdag werd de parochie van Tumilia aangevallen door extremisten: de afgelopen dagen was er een golf van gerichte gewelddadige aanvallen tegen de Christelijke gemeenschap in Bangladesh, een overwegend Islamitisch land. De Pastoor, Father Abel werd samen met een andere priester geslagen en beroofd.

Bron: AsiaNews, foto: unvealsharia