Wereldwijde aanbidding met Paus Franciscus

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Katholieken zullen komende zondag 2 juni wereldwijd op hetzelfde moment bidden. Het is een historische gebeurtenis. Paus Franciscus zal de Eucharistische aanbidding in de Sint Pieter...
20130531Vaticaan_wereldwijde_aanbidding_met_Paus_Franciscus

Katholieken zullen komende zondag 2 juni wereldwijd op hetzelfde moment bidden. Het is een historische gebeurtenis. Paus Franciscus zal de Eucharistische aanbidding in de Sint Pieter leiden, waarbij gelovigen in kerken over de hele wereld zich zullen aansluiten. Alle Nederlandse bisdommen geven gehoor aan de oproep van de Paus en zullen het allerheiligste uitstellen en aanbidden.

Aartsbisschop Rino Fisichella, President van de Pauselijke Raad voor de Nieuwe Evangelisatie, zegt hierover: "Het zal een historische gebeurtenis zijn omdat gedurende één uur kathedralen over de hele wereld in gemeenschap met de Paus in Eucharistische aanbidding zullen zijn. Dit initiatief is massaal ondersteund en overgenomen: het gaat zelfs verder dan de kathedralen en betrekt bisschopsconferenties, parochies, religieuze ordes en speciaal slotkloosters."

Het zal een eenvoudige viering zijn, zonder toespraak of preek van de Paus. Wel wordt het rechtstreeks uitgezonden door het Vaticaan. Het gebed vindt plaats tussen 5 en 6 uur ‘s middags. Op dat zelfde ogenblik is het dan in Mexico 10 uur ‘s ochtends en in IJsland 3 uur ‘s middags. In Korea en Japan zullen mensen om middernacht bidden terwijl in Papua Nieuw Guinea om 1 uur ‘s nachts wordt gebeden en in Honolulu om 5 uur ‘s ochtends.

De secretaris van de Pauselijke Raad voor de Nieuwe Evangelisatie, mgr. Jose Octavio Ruiz Arenas, zegt over dit initiatief: "Het zal voor de gelovigen een grote bemoediging zijn dat we samen met de Heilige Vader bidden voor dezelfde intenties:

  • Als eerste dat de Kerk heiliger en zuiverder mag worden.
  • We zullen ook bidden dat de Christenen de liefde en barmhartigheid van God mogen laten zien.
  • Tenslotte, dat we ons mogen bekommeren om degene die lijden en uitreiken naar de randen van de maatschappij, een intentie die heel dierbaar is voor de Heilige Vader.

Alle Nederlandse bisdommen nemen deel aan dit initiatief:

Aartsbisdom Utrecht: St.-Catharina kathedraal

Bisdom Breda: St.-Antonius kathedraal

Bisdom Groningen-Leeuwarden: St.-Jozef kathedraal

Bisdom ‘s-Hertogenbosch: St.-Jan kathedraal

Roermond: St.-Christoffel kathedraal

Bisdom Rotterdam: St.-Laurentius en Elisabeth kathedraal en St.-Lodewijk kerk

Bisdom Haarlem-Amsterdam: kapel van de Begijnhof in Amsterdam

Bron: Romereports/Katholiek Nieuwsblad

Foto: Miraculousblogspot.com