Wereldraad van Kerken veroordeelt verwoesting kerk

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Wereldraad van Kerken veroordeelt de verwoesting van een episcopaalse kerk in Khartoem, de hoofdstad van Soedan. "Dit is bijzonder zorgwekkend", zegt dr. Olav Fykse Tveit, secretaris van...
20122806_Soedan01

De Wereldraad van Kerken veroordeelt de verwoesting van een episcopaalse kerk in Khartoem, de hoofdstad van Soedan. "Dit is bijzonder zorgwekkend", zegt dr. Olav Fykse Tveit, secretaris van de Wereldraak van Kerken. De kerk werd afgebroken op last van de Soedanese overheid.

Tveit vreest dat het voorval een onderdeel is van een serie berekende aanvallen tegen minderheden in Soedan, en in het bijzonder tegen christenen. Tveit schreef samen met André Karamaga van de Afrikaanse Raad van Kerken een verklaring waarin ze de Soedanese regering oproepen "tot de beëindiging van de schending van elementaire mensenrechten". Tevens vragen ze christenen "te bidden voor de geloofsgemeenschap in Soedan die moeilijke tijden beleven".

De Wereldraad van Kerken is een oecumenisch overlegorgaan van 560 miljoen christenen wereldwijd. Sinds de onafhankelijkheid van het overwegend christelijke Zuid-Soedan van het overwegend islamitische Soedan lopen de spanningen tussen beide landen en bevolkingsgroepen hoog op.

 

(Bron: Katholiek Nieuwsblad/Kerknet)