Wereldgebedsdag voor Asia Bibi en alle slachtoffers van de blasfemiewet

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In de Goede Week, op woensdag 20 april, is er een speciale dag van gebed voor Asia Bibi en alle andere slachtoffers van de omstreden blasfemiewet in Pakistan. Bibi zit al geruime tijd onschuldig vast op verdenking van...

In de Goede Week, op woensdag 20 april, is er een speciale dag van gebed voor Asia Bibi en alle andere slachtoffers van de omstreden blasfemiewet in Pakistan. Bibi zit al geruime tijd onschuldig vast op verdenking van overtreding van deze wet. Hiervoor dient zij volgens de wet de doodstraf te ondergaan. De gebedsdag wordt in Pakistan en in vele andere landen op de wereld gehouden.

Bidden

Het initiatief voor deze dag komt van de Masihi Stichting. Deze organisatie behartigt de belangen van Asia Bibi, waaronder het verlenen van juridische bijstand. Het initiatief beoogt gelovigen wereldwijd met elkaar in een biddende gemeenschap te brengen. "Wij hopen alle mensen van goede wil met elkaar te verenigen in gebed", vertelt Haroon Masih, directeur van de stichting. "Wij willen door te bidden en kaarsen te branden Gods redding en vrijheid afsmeken voor Asia Bibi en alle andere slachtoffers die lijden onder de gevolgen van valselijk beschuldigd te worden van godslastering."

Steun

Bisschop Andrew Francis van Multan, voorzitter van de commissie voor de interreligieuze dialoog van de Bisschoppenconferentie van Pakistan, heeft zich reeds aangesloten bij het initiatief. Hij laat weten dat "het gebed een belangrijk instrument voor de gelovigen is, die vertrouwen in Gods werk". De Pauselijke Missiewerken in Pakistan hebben ook hun steun toegezegd en aangegeven dat "het initiatief zal helpen aan de bewustwording binnen lokale gemeenschappen".

Beschermengelen

Verschillende zusterorders, de "beschermengelen van Asia Bibi", hebben beloofd mee te bidden op deze dag. Onder meer Franciscaanse zusters uit Spanje, Franciscaanse Clarissen uit Italië en Benedictinessen uit Florence hebben laten weten hun stem te laten horen in het gebed in aanbidding voor het Allerheiligste Sacrament. "Wij bidden voor onze zuster, Asia Bibi, in Christus en ook voor de slachtoffers van machtsmisbruik van over de hele wereld", laat een aantal zusters weten. "We bidden ook dat de gekruisigde en verrezen Heer de harten opent, zodat alle mensen kunnen bijdragen aan het bouwen van Zijn Koninkrijk van vrede en gerechtigheid."

Italië

In het Italiaanse parlement zal ook worden gebeden voor Asia Bibi en alle slachtoffers van de blasfemiewet. In de kapel van het parlement zal Kardinaal Jean-Louis Tauran, voorzitter van de Pauselijke Raad voor de interreligieuze dialoog, die dag een H. Mis opdragen.

Oproep

De Masihi stichting roept de hele christelijke kerk van de wereld op mee te bidden op deze Wereld Dag van Gebed. Alle gemeenschappen, parochies, verenigingen, scholen en religieuze congregaties zijn welkom zich aan te sluiten bij dit initiatief. De stichting hoopt dat de gebedsdag alle continenten van de aarde bereikt. Voor opgave en meer informatie is er een speciaal emailadres: specialprayerday@gmail.com

 

(Bron: KN/Agenzia Fides)