fbpx

Weer priester vermoord in Mexico

woensdag, 19 juli 2017
Nieuws
Voor de negende keer op rij is Mexico het meest gevaarlijke land voor priesters.

Op 6 juli werd Luis López Villa, parochiepriester van San Isidro Labrador, dood aangetroffen in de stad Los Reyes La Paz in Mexico. Zijn lichaam werd gevonden in het parochiehuis. Zijn keel was doorgesneden en zijn handen waren vastgebonden.

De bisschoppenconferentie van Mexico heeft solidariteit betuigd met zijn familie, gemeenschap en het bisdom van Nezahualcóyotl, waar de parochie van San Isidro Labrador onder valt, en de daad veroordeeld. Ook spraken de bisschoppen hun bezorgdheid uit over de huidige golf van geweld tegen priesters en religieuzen. De bisschoppenconferentie heeft de autoriteiten verzocht de misdaden te onderzoeken.

De moord op pr. Luis López Villa is er slechts één in een lange reeks van priesters in het land die vermoord zijn. Volgens het onderzoeksbureau van het Katholieke Multimedia Center (CCM), dat op 6 juli haar laatste rapport over priesters en religieuzen heeft gepubliceerd, zijn in 2017 alweer drie gevallen geregistreerd.

Volgens CCM was Mexico voor de negende keer op rij het gevaarlijkste land ter wereld voor priesters. In het rapport werd opgemerkt dat leden van de Katholieke Kerk in de periode 1990 tot 2017 in totaal 66 werden aangevallen. Daarvan werden 60 gevallen als misdrijf beschouwd. Twee priesters worden ​​nog steeds vermist. Er waren ook twee gevallen van verhinderde pogingen tot ontvoering. Onder de slachtoffers van de aanvallen zijn één kardinaal, 44 priesters, een diaken, vier religieuzen, negen leken en een katholieke journalist.