Weer kerk in brand in Pakistan

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Opnieuw is een kerk in Karachi aangevallen en vernield door militante moslims die zich boos maakten over de dreiging van een Amerikaanse dominee begin deze maand om korans te verbranden. Negen bijbels, drie boeken met hymnen en drie houten kruisen...
20100910pakistan02

Opnieuw is een kerk in Karachi aangevallen en vernield door militante moslims die zich boos maakten over de dreiging van een Amerikaanse dominee begin deze maand om korans te verbranden. Negen bijbels, drie boeken met hymnen en drie houten kruisen die verbrand waren op 18 september, werden aangetroffen in de Nasri Pinsterkerk in de stad Shah Latif, gelegen in Karachi.

Tweede kerk vernield

In het gebied wonen ongeveer 120 christelijke families. Ook werd er een verbrande "dholki", ofwel trommel die bij gospelmuziek wordt gebruikt, gevonden. De kerkdeuren stonden open en de sloten waren opengebroken. Volgens pastor Peter Shahzad braken de aanvallers rond middernacht een kast open en vernielden religieuze voorwerpen. Dat zei hij 19 september tegen UcaNews na een liturgieviering. Shahzad riep de regering op om de daders te straffen volgens de heiligschenniswetten van Pakistan. Daartoe leidde de pastor zijn gemeenschap in een demonstratie bij de Karachi Press Club, een plaats waar veel demonstaties gehouden worden. Het was de tweede kerk die binnen een week aangevallen werd als gevolg van protesten in het hele land tegen de Amerikaanse geestelijke Terry Jones. Deze had zijn dreiging om korans te verbranden op de herdenking van de aanvallen van de Twin Towers op 9 september inmiddels al had ingetrokken.

Meer geweld

In mardin, stad in de provincie Khyber Pakhtunkhwa, werd op 12 september een Lutherse Kerk met granaten beschoten "Moslims willen dat de Amerikaanse regering Jones aan hen uitlevert. Het gaat hier vooral om weinig in de islam ingevoerde mensen, die nog altijd voor spanningen zorgen" zei pater Thomas Gulfam, algemeen secretaris van de interreligieuze groep Heralds of Peace. Pater Aftab James Paul, directeur van de bisschoppelijke commissie voor Interreligieuze Dialoog in Faisalabad zei nog meer geweld te verwachten. "Het maakt geen verschil of de daders van de recente aanvallen nu gearresteerd zijn of niet, er zal niets gebeuren en er zullen opnieuw aanvallen plaatsvinden," aldus Jaimes Paul. (bron: UcaNews)