Weer illegale bisschopswijding China

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In China wordt komende week weer een Bisschop gewijd zonder toestemming van het Vaticaan. Het Bisdom Leshan in het zuidwesten van het land is...
20110624_china01

In China wordt komende week weer een Bisschop gewijd zonder toestemming van het Vaticaan. Het Bisdom Leshan in het zuidwesten van het land is van plan op 29 juni, de feestdag van Petrus en Paulus, Paul Lei Shiyin tot Bisschop te wijden, meldt Ucanews.

Lei is 1 van de 10 vicevoorzitters van de Patriottische Vereniging, die dicht bij de regering staat.

Volgens Ucanews hebben bronnen in Vaticaanse kringen verklaard dat er noch nu, noch in de toekomst toestemming vanuit Rome zal komen voor de Bisschopswijding van Lei.

De vorige Bisschop van Leshan, Matthew Luo Duxi, stierf in 2009. Een voor begin juni geplande Bisschopswijding in het centraal-Chinese bisdom Wuhan, werd ongeveer een week voor de geplande datum afgezegd.

Ongeveer 13 miljoen van de rond 1,3 miljard Chinezen zijn Katholiek. Ze zijn verdeeld over twee groeperingen: naast de dicht bij het regime staande en door de staat toegelaten Patriottische Vereniging is er een ondergrondse Kerk, die in eenheid is met de Paus. (KN/KNA)