Wederopbouw verwoeste kerk in Quseir

Project
ACN-20150610-25750

De stad Quseir werd al op 20 maart 2013 bevrijd. Quseir was een belangrijke strategische plaats in Syrië. Het ligt niet ver van de stad Homs. Er waren hier 5000 Grieks-Melkitische gelovigen. Veertig van hen werden gedood en acht worden nog altijd vermist. Van de 750 christelijke gezinnen die er leefden, zijn er 340 teruggekeerd. Help mee zodat de Heilige Mis weer gevierd kan worden!

In Quseir is nog steeds 80 % van de huizen verwoest en onbewoonbaar. Van de 750 christelijke gezinnen die daar hebben geleefd, zijn er 340 teruggekeerd, nadat het regeringsleger de stad terugveroverd had. Zij herbouwen hun huizen en hopen ook weer naar de kerk te kunnen.

De bisschop zou daarom graag enkele gebouwen herstellen: de kerk, de pastorie, het catechetisch centrum, de parochiezaal en enkele kloosters. De reparaties zijn noodzakelijk om nog meer verwoestingen van kerkelijk eigendom te voorkomen en tegelijkertijd de mensen, doordat het kerkelijk leven weer wordt hervat met deze zichtbare wederopbouw, aan te moedigen om naar hun huizen terug te keren en daar te blijven. Kerk in Nood heeft 24.000 euro beloofd.

Projectcode: 330-08-19

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.