Wederopbouw van de kerk in de missiepost Rudehe

Project
Burundi draagt nog altijd de littekens van de burgeroorlog van 1993-1999. Dat geldt ook voor de parochie van Sint Edward in Bukeye, in het bisdom Bujumbura. In de oorlog zijn een aantal kapellen in de parochie verwoest. De parochiepriester vraagt hulp bij

Project in Burundi

Burundi draagt nog altijd de littekens van de burgeroorlog van 1993-1999. Dat geldt ook voor de parochie van Sint Edward in Bukeye, in het bisdom Bujumbura. In de oorlog zijn een aantal kapellen in de parochie verwoest. De parochiepriester vraagt hulp bij de wederopbouw van de kerk.

Parochie
De parochie van St. Edward bestaat al sinds 1927 en bestaat uit ongeveer 50.000 katholieken. Er werken drie priesters in de parochie. Zij voorzien in pastorale zorg voor de parochianen en voor de tien gemeenschappen van religieuze zusters in dit gebied.

Kapot en zonder dak
Tijdens de burgeroorlog in Burundi kwamen meer dan 14.000 mensen als vluchteling naar de parochie en vonden daar onderdak. Maar de parochie zelf leed grote schade. Twee kapellen in het gebied werden volledig verwoest, terwijl bij drie andere kapellen het dak zwaar werd beschadigd. De parochianen komen daar nog altijd samen, maar moeten de regen en brandende zon voor lief nemen. Daarom vraagt de parochiepriester Abbé Stanislas Biraronderwa hulp aan Kerk in Nood. Hij krijgt de volledige steun van zijn bisschop, mgr. Evariste Ngoyagoye.

Kerk in Nood heeft € 11.500,- beloofd voor de wederopbouw van de kerk in de missiepost Rudehe in de parochie. Helpt u ons mee?