VS willen tribunaal over syrië

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Leden van het Amerikaans Congres hebben tijdens een hoorzitting opgeroepen een tribunaal op te richten dat verdachten van mensenrechtenschendingen in het Syrische conflict moet gaan berechten. "Diegenen...
20131101Smith01

Leden van het Amerikaans Congres hebben tijdens een hoorzitting opgeroepen een tribunaal op te richten dat verdachten van mensenrechtenschendingen in het Syrische conflict moet gaan berechten. "Diegenen onder de Syrische regering, de rebellen en de buitenlandse strijders aan beide zijden in het conflict die mensenrechtenschendingen hebben begaan, moet getoond worden dat hun daden ernstige consequenties zullen hebben", zei Chris Smith.

De republikeinse afgevaardigde is voorzitter van het subcomité voor wereldwijde mensenrechten van het Huis van Afgevaardigden. Hij deed zijn uitspraak tijdens een hoorzitting die woensdag plaatsvond. "Dit is geen academische oefening. We moeten de moeilijkheden begrijpen die er zijn bij het ter verantwoording brengen van daders van oorlogsmisdaden in Syrië." Smith voegde toe dat "wij dus de uitdagingen moeten begrijpen zodat we die het hoofd kunnen bieden, en hoop kunnen geven aan het geterroriseerde volk van Syrië. Hun lijden moet stoppen, en het begin van dat einde kan er komen door de resultaten van deze bijeenkomst". Een Syrisch-orthodoxe aartsbisschop maakte gisteren nog melding van een bloedbad onder Syrische christenen, dat aangericht is door islamistische milities.

Bron: KN/CNA

foto: religionandstateinisrael.blogspot.com