Vrouw wil "verkochte" dochter terug

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Een Bengaalse vrouw wil haar dochter terug die zij onder druk vorige maand heeft verkocht.
bangladesh_-_donne_e_bambino_600_x_450-200-x-150

Een Bengaalse vrouw wil haar dochter terug die zij onder druk vorige maand heeft verkocht.

"Ik verkocht mijn 15-dagen oude dochter voor 8000 taka (ruim 100 euro)," vertelt Anjuman Ara Begum. De moslimvrouw had al twee dochters. Haar man overlaadde haar met verwijten dat zij geen jongen baarde, en bedreigde haar.

Eerder dit jaar werd Begum opnieuw zwanger en verliet toen haar huis voor een baan als huishoudelijke hulp. Op 20 november beviel zij van een derde dochter. "Na de bevalling was ik er kapot van. Als ik terug ging naar mijn man met weer een meisje, zou hij ons beiden hebben gedood."

Een kinderloos echtpaar bleek bereid "de baby te kopen". "Ik heb een zeer ernstige zonde begaan. Ik kan niet leven zonder mijn dochter, ik wil haar terug", zegt Begum.

Elk jaar op 30 september, viert Bangladesh ‘National Girl Child Day" om de cultuur van algehele achterstelling van vrouwen en meisjes te doorbreken. Maar ondanks de grote inspanningen van de overheid en NGO’s om hulp te bieden door middel van culturele en educatieve programma’s, blijven vrouwenhandel, selectieve abortus en kindermoord op meisjes wijdverbreide praktijken.

Bron: KN/CNA