Vrees voor "geloofserosie" Latijns-Amerika

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In Latijns-Amerika, dat vanouds een rijke Rooms-Katho- lieke traditie kent, dreigt een geleide- lijke geloofserosie. Dat zegt de Pauselijke Commissie voor...
20120229_Mexico01

 

In Latijns-Amerika, dat vanouds een rijke Rooms-Katholieke traditie kent, dreigt een geleidelijke geloofserosie.

Dat zegt de Pauselijke Commissie voor Latijns-Amerika in een boodschap ter gelegenheid van de Dag voor Spaans Amerika die op 4 mei wordt gevierd.

In een vooruit gepubliceerde boodschap wijst de commissie op overeenkomsten in de uitdagingen waarmee zowel de Kerk in Spanje als in Latijns-Amerika wordt geconfronteerd.

Zo neemt de secularisatie hand over hand toe en heerst er een zekere vijandigheid tegenover de aanwezigheid en de boodschap van de Kerk. De hedonistische en relativistische trends in de samenleving en in de media driegt de Christelijke cultuur van de bevolking te ontwortelen.

De boodschap roept op tot een krachtige inzet voor de nieuwe evangelisatie. Door de Katholieke traditie bij de tijd te brengen, te herformuleren en te revitaliseren dient het Evangelie ‘stevig geworteld te worden in de harten van mensen, in het leven van de gezinnen en in de cultuur".

Bron: CWN, foto: Maureen Lunn ccby