Voorzien in het levensonderhoud van 149 priesters (India)

Project
Bij misintenties gaat het om veel meer dan om een verzoek. Zij zijn niet alleen voor de gestorvenen een zegen, maar ook voor de priesters in arme landen. Vaak zorgen zij ervoor dat een priester in zijn levensonderhoud kan voorzien. Zonder de misintenties
ACN-20140725ind11755


Bij misintenties gaat het om veel meer dan om een verzoek. Zij zijn niet alleen voor de gestorvenen een zegen, maar ook voor de priesters in arme landen. Vaak zorgen zij ervoor dat een priester in zijn levensonderhoud kan voorzien. Zonder de misintenties zou pastoraal werk op veel plaatsen helemaal niet mogelijk zijn. Om de 25 seconden wordt er over de hele wereld ergens een Heilige Mis opgedragen ter intentie van een weldoener. Momenteel helpt u één op de tien priesters op de wereld! Zij hopen allen dat u uw ondersteuning voortzet.

Onze mensen zijn arm
In het in het Zuidoosten van India gelegen Andhra Pradesh steunt u 36 priesters met Gregoriaanse Missen. Daarmee levert u een wezenlijke bijgedrage aan hun levensonderhoud. Pater Benedictus Kandathiparambil kan alleen dankzij deze misintenties de zielenzorg uitvoeren in de 18 dorpen die zijn parochie telt. Deze enorme parochie vereist zijn volledige aandacht. "Er is één priester die mij in mijn taak bijstaat. Op zondagen dragen wij elk meerdere missen op. Ik weet dat wij dat eigenlijk niet mogen, maar de behoefte is zo groot. Hoewel er veel werk mee gepaard gaat, zijn wij heel erg blij dat wij het Evangelie mogen verkondigen", schrijft hij. Hij voegt eraan toe: "Ik kan jullie niet zeggen hoezeer de misstipendia ons helpen. Onze mensen zijn arm en zij kunnen niet veel bijdragen aan ons levensonderhoud. Daarom zijn de misstipendia de enige ondersteuning.

`Uw steun is een zegen`
Ik zou allen hartelijk willen bedanken die mijn missie met hun offer hebben gesteund. Ik denk dagelijks aan u wanneer ik de Mis vier. Het is de enige mogelijkheid om u mijn dankbaarheid te betonen." Ook Pater John in het Aartsbisdom Imphal in het uiterste noordoosten van India zou zonder de misstipendia niet kunnen overleven. Hij schrijft: "Wij hebben 19 zeer agrarische dorpen. De mensen zijn eenvoudige boeren, die nauwelijks genoeg verdienen om voor zichzelf te zorgen. Uw gulle ondersteuning voor de priesters in het aartsbisdom is een zegen. Moge God u belonen."

Onzelfzuchtig
Met hem hopen 148 priesters op misstipendia. Kerk in Nood zou elke priester met € 65 (totaal € 9.720) willen ondersteunen en hen in staat willen stellen om zich ook in de toekomst zo onzelfzuchtig voor hun parochies en de mensen in hun omgeving te kunnen blijven inzetten.

Projectcode: 317-04-39

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.