Voor de rechter wegens bekering moslima

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Een Saoedische en een Libanese Christelijke man moeten zich op 15 september verant- woorden voor de rechter in Saoedi-Arabië wegens...
20120810_Saudi01

Een Saoedische en een Libanese Christelijke man moeten zich op 15 september verantwoorden voor de rechter in Saoedi-Arabië wegens het bekeren van een Saoedische vrouw, meldt AsiaNews.

Volgens anonieme bronnen zou de vrouw momenteel in Londen wonen na omzwervingen via Libanon, Turkije en Zweden.

De vrouw, die werkte bij een verzekeringsmaatschappij, kwam met het Christendom in aanraking via haar Libanese baas en een Saoedische collega. De drie spraken met elkaar in het geheim tot de jonge vrouw verliefd werd op de Libanese man die haar boeken gaf over het Christendom en haar uitnodigde deel te nemen aan online gespreksgroepen over het Christendom. Na haar bekering besloot ze met hulp van haar landgenoot naar Libanon te vluchten.

Nadat haar vader haar verdwijning bij de politie had aangegeven werden de twee mannen gearresteerd. Volgens de vader is zijn dochter beïnvloed door haar Libanese werkgever en heeft hij haar een onjuist beeld van de Islam gegeven die haar uiteindelijk het land illegaal heeft doen verlaten. Volgens de Saoedische wet mogen vrouwen geen paspoort hebben zonder toestemming van hun vader, echtgenoot of broer.

Volgens de politie heeft de Saoedische zakenpartner voor de benodigde papieren gezorgd waarmee de vrouw uiteindelijk naar Groot-Brittannië heeft kunnen vluchten. In Saoedi-Arabië staat de doodstraf op afvalligheid van de Islam.

De afgelopen dagen meldde de Saoedische krant Al Youm dat de vrouw die naar huis wilde terugkeren, maar dat zij bang was zwaar gestraft te zullen worden. Haar familie zegt haar schriftelijk beloofd te hebben haar geen haar te krenken.

Er wordt echter ook melding gemaakt van een brief van de vrouw waarin zijn haar nieuwe geloof verdedigt en zegt dat de Kerk haar enige thuis is.

In Saoedi-Arabië heeft de zaak tot grote commotie geleid. Door sommigen is opgeroepen de twee mannen zwaar te straffen omdat zij de vrouw onder dwang zouden hebben bekeerd.

Bron en foto: AsiaNews