Voeding voor 12.000 gevluchte families Irak

Project
ACN-20150318-21653

Sinds de zomer van 2014, toen terroristische strijders van Islamitische Staat in Irak angst en verderf zaaiden, hebben alleen al in Irak zo’n 3,3 miljoen mensen gedwongen hun huis moeten verlaten. Een groot aantal van hen kwam uit Mosoel en naaste omgeving.

Al vóór de inval van de Verenigde Staten in 2003 was Mosoel zelf een hel geworden voor de Christenen. Ontvoeringen en bomaanslagen vonden al met regelmaat plaats. In juni 2014 werd de stad door terroristen van IS ingenomen. Aan Christenen die wilden blijven werd een ultimatum gesteld: ófwel zich bekeren tot de Islam ófwel gedood worden. Dit had tot een complete uittocht van Christelijke families uit de stad en het omliggende gebied, de vlakte van Nineveh, tot gevolg. Ook veel Moslims en aanhangers van andere religies namen de vlucht, meestal met niet meer dan de kleren die ze droegen. De meesten vluchtten naar de omgeving van Erbil, in de autonome staat van Iraaks Koerdistan.

De Katholieke Kerk heeft de handen vol om aan om duizenden toegestroomde vluchtelingen hulp te bieden. Zij hebben niet alleen een dak boven hun hoofd nodig, maar ook voedsel, kleding, medische zorg en op de langere termijn scholen voor hun kinderen. Om die reden doet bisschop Bashar Matti Warda van Erbil een dringend beroep op u om 12.000 families te helpen die alles kwijt zijn. Zijn vraag: verzorg het komende half jaar de voedselpakketten met suiker, rijst, olie, pasta’s, tomaten purée, vis in blik, melkpoeder en ingeblikt voedsel als kippenvlees en champignons en gedroogde bonen en verse salades. De kosten om een hele familie voor een maand van basisvoedsel te voorzien, bedragen € 317. De voedsel pakketten worden ingepakt door een goed georganiseerde groep vrijwilligers. Helpt u mee?

Code: 319-09-59