Vietnamese katholieken op weg naar jubileum

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Op maandag 23 november viert de katholieke Kerk van Vietnam haar 350-jarig bestaan en tevens 50 jaar bisschoppelijke hiërarchie. De feestelijkheden zullen plaatsvinden in So Kien en worden bijgewoond door dertig kardinalen, vierduizend priesters en honder
20091107vietnam

Op maandag 23 november viert de katholieke Kerk van Vietnam haar 350-jarig bestaan en tevens 50 jaar bisschoppelijke hiërarchie. De feestelijkheden zullen plaatsvinden in So Kien en worden bijgewoond door dertig kardinalen, vierduizend priesters en honderdduizend gelovigen. Als datum is gekozen voor het vigilie van de Vietnamese martelaren.

Volgens de aartsbisschop van Hanoi, mgr. Mgr. Joseph Ngo Quang Kiet, was het een hele toer om deze grootste bijeenkomst van katholieken in de modern geschiedenis van het land, geregeld te krijgen met de burgerlijke autoriteiten.

Bovendien is Kien maar een kleine stad die een dergelijke menigte niet gewend is. Voor het stadje is gekozen omdat het centraal ligt en de Kerk daar over grote gebouwen beschikt, inclusief de kathedraal en het seminarie.

Voorafgaande aan de viering zal de hele Kerk van Vietnam een novene houden.
Het jubileumjaar zal duren tot de slotceremonie op Driekoningen 2011 in het Mariaheiligdom van La Vang. (AsiaNews)