Vietnamese katholieken geterroriseerd door bendes

vrijdag, 23 juni 2017
Nieuws
Priesters in Vietnam beschuldigen de regering "hulp te geven aan mensen die haat zaaien tegenover katholieken". Bij de aanvallen, die vooral 's nachts plaats hadden, zijn tenminste twee Katholieken ernstig gewond geraakt.

Gedurende de maand juni hebben bendes jongeren – met rode T-shirts met gele sterren en nationale vlaggen – katholieken en hun eigendomdem aangevallen in de Song Ngoc gemeente in Quynh Luu District Nghe An province. Elf priesters schreven in een petitie aan de Vietnamese regering: "We zien dat de aanvallen op een georganiseerde manier gebeuren en dat de politie goed weet wat er aan de hand is, maar het negeert."

Ondanks veel aanwezigheid van politie hebben de jongeren ‘s nachts vol gas op hun motorfietsen door dorpen gereden en stenen geworpen naar een kerk en de huizen van Katholieken. Ook hebben ze bedrijven die eigendom zijn van katholieken geïntimideerde. In één geval bedreigden de met messen gewapende jongeren een katholieke winkelier, vernietigden ze zijn spullen en jaaden ze zijn klanten weg.

De bendes hebben posters opghangen die de lokale bevolking oproepen twee priesters te verjagen die lokale vissers helpen in een aanklacht tegen Formosa Ha Tinh Steel, een staalbedrijf dat verantwoordelijk is voor een milieuramp in zee waarbij vorig jaar honderden tonnen vis werden gedood door vervuiling.

Bron: UCA News