Viëtnamese jongeren discussiëren over geloof

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Meer dan honderd jonge mensen hebben een seminar bezocht in het bisdom Haiphong (Viëtnam) onder het motto "jonge mensen en geloof". De studiebijeenkomst was onderdeel van een campagne van de Viëtnamese katholieke Kerk om...
americanvietnamese

Meer dan honderd jonge mensen hebben een seminar bezocht in het bisdom Haiphong (Viëtnam) onder het motto "jonge mensen en geloof".

De studiebijeenkomst was onderdeel van een campagne van de Viëtnamese katholieke Kerk om haar jongerenpastoraat in het communistische land nieuw leven in te blazen. De drie dagen durende bijeenkomst, van 20 tot22 juli, georganiseerd door het Comité voor jongerenpastoraat van de Viëtnamese bisschoppenconferentie, bracht vier bisschoppen bij elkaar, 25 priesters en vrouwelijke religieuzen die bij jongerenwerk betrokken zijn, en meer dan honderd jongeren van 26 verschillende bisdommen.

"We wilden de ontmoeting eigenlijk organiseren in het bisdom Thanh Hoa, maar we kregen geen hulp van de plaatselijke autoriteiten," zei bisschop Joseph Vu Van Thien, hoofd van het comité voor jongerenpastoraat. "Dus waren de workshops kleiner, wat ons in staat stelde diepere discussies te voeren." "We spreken over godsdienstig leven, maar namen ook het probleem van HIV/ADS als onderwerp van gesprek om de eerbied voor het leven te benadrukken." We spraken "in het bijzonder over het helpen van jongeren hoe ze met hun geloof om moeten gaan en hoe het jongerenpastoraat doelmatiger kan worden in het bevorderen van het geloof in het leven van vandaag."

Het seminar was een van de activiteiten die opgezet zijn in het kader van de diverse jubilea van de Viëtnamese Kerk. In oktober zal te Saigon het 50-jarig bestaan van de bisschoppenconferentie gevierd worden. Een tijdlang al herdenken de Viëtnamese katholieken de 350ste verjaardag van de eerste twee bisdommen in het land, Dang Trong en Dang Ngoai (respectievelijk in Noord en Zuid-Vietnam). Dit veertien maanden durende jubileum begon op 24 november 2009 en zal duren tot 6 januari 2011. (Bron: AsiaNews)