Vietnam viert Maria Tenhemelopneming

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
55.000 Vietnamese katholieken hebben de opneming van Maria in de Hemel gevierd bij het nationale heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van La Vang. Zij verzamelden zich daar vanaf vorige week vrijdag. De zondagsmis werd gevierd met 120 priesters en enkele...
20100817vietnam01

55.000 Vietnamese katholieken hebben Maria Tenhemelopneming gevierd bij het nationale heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van La Vang. Zij verzamelden zich daar vanaf vorige week vrijdag. De zondagsmis werd gevierd met 120 priesters en enkele bisschoppen.

Het heiligdom van La Vang ontstond gedurende de grote vervolging van katholieken van 1798 tot 1801. Sommigen vluchtten toen de jungle in naar La Vang, dat nog maar een klein dorp was. Daar verscheen Maria aan hen om hen te troosten. Sinds de verschijningen hebben al miljoenen mensen – katholieken en niet-katholieken – het heiligdom bezocht.

In La Vang wordt op 6 januari 2011 ook het einde van het Jubeljaar van de Vietnamese Kerk gevierd. Dat begon eind 2009 bij gelegenheid van het 350-jarig bestaan van de Vietnamese Kerk en het 50-jarig jubileum van het instellen van de katholieke hiërarchie in het land. Er worden miljoenen buitenlandse pelgrims verwacht. Velen hopen op een bezoek van paus Benedictus XVI.

Na de afsluiting van het Jubeljaar mogen de katholieken ook eindelijk van de overheid beginnen met de restauratie van het heiligdom. (KN/AsiaNews)