Vietnam: politie zet scholieren onder druk

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Vietnamese politie oefent zware druk uit op katholieke scholieren om over hun thuissituatie te vertellen, meldt AsiaNews.
vietnam_-_catholic_080919-200-x-150

De Vietnamese politie oefent zware druk uit op katholieke scholieren om over hun thuissituatie te vertellen, meldt AsiaNews.

Aanleiding is een bijeenkomst op Wereldvrouwendag eerder deze maand in de parochie van Lap Thach, zo"n 300 kilometer van de hoofdstad Hanoi. De autoriteiten stuurden veertig agenten om de vrouwenbijeenkomst te beëindigen. Daarbij werden, tot grote verontwaardiging van de gelovigen, verschillende vrouwen bedreigd. Afgelopen week heeft de politie verschillende vrouwen uit de parochie verhoord en gedagvaard. Toen geen van de vrouwen op het bureau verscheen is de politie ertoe overgegaan leerkrachten van de middelbare school de kinderen te laten uithoren.

Katholieke scholieren hebben te horen gekregen niet meer welkom te zijn tot zij de vragen van de politie hebben beantwoord. Een aantal kinderen is daadwerkelijk de toegang tot hun school geweigerd. Na aandringen van de kinderen hebben de parochiepriesters een petitie aan de regering gestuurd waarin zij de waarborging eisen van de fundamentele rechten, in het bijzonder van vrouwen en kinderen.

Bron: KN