Video Paus Franciscus: "Steun Kerk in Nood"

donderdag, 23 juni 2016
Nieuws
Paus Franciscus nodigt u uit om samen met Kerk in Nood overal in de wereld een werk van barmhartigheid te realiseren
facebook_barmhartigheidv4

In een vanmiddag gepubliceerde videoboodschap doet Paus Franciscus een oproep aan “alle mensen in de hele wereld om een werk van barmhartigheid uit te voeren”. Hij zegt verder “Ik nodig u uit om samen met Kerk in Nood overal in de wereld een werk van barmhartigheid te realiseren, namelijk iets blijvends, een duurzaam werk van barmhartigheid, een structuur voor de vele noden die er vandaag de dag zijn in de wereld.” Vandaag start Kerk in Nood daarom de campagne Be God’s Mercy / Wees God’s Barmhartigheid (http://barmhartigheid.kerkinnood.nl)

Doe mee

Doe mee met de campagne en geef € 5,00 per maand. Bel gratis naar 0800 – 1991

Website

De campagne laat zien dat iedereen barmhartig kan zijn. Op die website geeft Kerk in Nood concrete mogelijkheden aan om een werk van barmhartigheid te realiseren. Voorbeelden zijn o.a. noodhulp voor Ecuador dat getroffen werd door een aardbeving, huisvesting voor zusters die onder de armste mensen willen wonen in El Salvador het land van Oscar Romero en beveiligingsmaatregelen voor kerken in Pakistan die bedreigd worden door extremisten. De website zal voortdurend aangevuld worden met nieuwe projecten, foto’s en videoverslagen.

Voorbeelden van barmhartigheid

Paus Franciscus heeft 2016 uitgeroepen tot Jaar van Barmhartigheid omdat aldus de Paus “De Kerk het voorbeeld geeft van vele gewone mannen en vrouwen die de hongerigen en dorstigen voeden en te drinken geven en die de naakten kleden. (…) De Kerk leert ons om de zieken nabij te zijn, thuis, in het ziekenhuis of in een verpleegtehuis. De Kerk leert ons om de gevangenen te bezoeken en hen menselijk te benaderen want alleen de barmhartigheid kan het innerlijk veranderen opdat iemand weer in de maatschappij integreert. Tot slot leert de Kerk ook om de verlaten en eenzame stervenden nabij te zijn.” In Kerk in Nood ziet Paus Franciscus een organisatie die de barmhartigheid concreet maakt en daarom roept hij iedereen op om Kerk in Nood te steunen.