fbpx

Verwoeste klooster van Mar Elian wordt opnieuw plaats van gebed

donderdag, 06 januari 2022
Nieuws
De Syrische geestelijke Jacques Mourad kondigt de heropbouw aan van het Mar Elian- of Sint-Elianklooster in Al-Qaryatayn nabij Homs, dat door de zelfverklaarde Islamitische Staat (IS) in augustus 2015 met bulldozers en tanks werd platgewalst.

Mourad, die zelf in 2015 door IS-terroristen werd ontvoerd, maakt zich in een interview met Radio Vaticaan sterk dat het klooster opnieuw een plaats van gebed en vrede zal worden. Het Syrisch-katholieke aartseparchaat van Homs en de kloostergemeenschap van Deir Mar Musa el-Habashi hebben daarover een akkoord bereikt.

Pater Jacques Mourad laat weten dat in eerste instantie alvast de wijnstokken en olijfbomen in de oase opnieuw worden aangeplant. Ook de muren rondom het klooster en de poorten worden opnieuw opgebouwd. Vervolgens zullen we proberen om de christenen die uit Al-Qaryatayn zijn gevlucht, met concrete maatregelen zoals het herstel van de huizen aan te moedigen om terug te keren. De tweede stap is de wederopbouw van het klooster en de kerk van de gemeenschap.

Bron: Kerknet