Verwarring over lot ontvoerde Syrische bisschoppen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Het Syrisch-Orthodoxe aartsbisdom van Aleppo heeft gisteren een verklaring uitgebracht over de ontvoering door gewapende opstandelingen van aartsbisschop Mor Gregorios van Aleppo en de Grieks Orthodoxe aartsbisschop van...

Het Syrisch-Orthodoxe aartsbisdom van Aleppo heeft gisteren een verklaring uitgebracht over de ontvoering door gewapende opstandelingen van aartsbisschop Mor Gregorios van Aleppo en de Grieks Orthodoxe aartsbisschop van Aleppo Boulos Yazigi in Noord-Syrië. Op de terugreis van een bezoek aan het Turkse deel van zijn bisdom werden bisschop Mor Gregorius en bisschop Boulos door gewapende opstandelingen uit hun auto gehaald en ontvoerd.

De chauffeur, een priester die als kapelaan werkzaam was, werd gedood en uit de auto gegooid. De laatste berichten van gisteren geven aan dat de twee aartsbisschoppen ongedeerd zouden zijn en dat er door de ontvoerders niet om losgeld gevraagd wordt maar om de vrijlating van andere rebellenstrijders. Contacten op het aartsbisdom geven aan dat volgens onbevestigde berichten de ontvoerders buitenlanders zijn, mogelijk uit Tsjetsjenië.

De NOS melde dinsdag avond op hun website dat de twee bisschoppen zijn vrijgelaten. Andere bronnen dicht bij deze bisschoppen melden echter aan de BBC en ‘Malankara Syriac Voice’ dat dit niet klopt en hun familie nog niets van hen vernomen heeft. Kerk in Nood heeft deze morgen nog contact gehad met de persvoorlichter van het aartsbisdom. Hij bevestigt dat er geen enkel contact met de bisschoppen is geweest. Hij weet niet waar ze zich bevinden en ook niet wie het bericht over hun vrijlating gepubliceerd heeft.

Het Syrisch-Orthodoxe aartsbisdom van Aleppo roept iedereen op de "kalmte te bewaren in deze moeilijke ogenblikken en hopen en vertrouwen dat onze kerkleiders gezond en wel naar huis kunnen terugkeren." Verder staat in de verklaring "Uw gebed wordt gevraagd voor Sayena Boulos en Abuna Mor Gregorios in de beproeving die zij nu doormaken. Uw gebed wordt ook gevraagd voor de zielenrust van de chauffeur van Mor Gregorios. Hij heeft zijn leven moeten geven in dienst van de Heer en Zijn Kerk op aarde."

Bron: Malankarasyriacvoice – MSV en Kerk in Nood

Foto: Malankarasyriacvoice – MSV