Verwarmingsinstallatie voor de dominicanessen

Project
In 2005 heeft de congregatie van de Dominicaanse Missionaire Zusters van Jezus en Maria (Jezus un Marijas dominikanu masu kogr.) een tweede centrum gesticht in Lithouwen. Dat deden zij op uitnodiging van bisschop Wilhelms Lapelis van het bisdom Kurzeme. H

Project in Lithouwen

In 2005 heeft de congregatie van de Dominicaanse Missionaire Zusters van Jezus en Maria (Jezus un Marijas dominikanu masu kogr.) een tweede centrum gesticht in Lithouwen. Dat deden zij op uitnodiging van bisschop Wilhelms Lapelis van het bisdom Kurzeme. Het centrum moet echter nog een verwarmingsinstallatie krijgen.

Gebrek aan geld
De dominicanessen stichtten hun eerste apostolisch centrum in Liepaja in het jaar 2000, en het tweede centrum in Kuldiga in 2005. Bisschop Lapelis probeert al jaren om het kloostergebouw en het pastorale centrum in Kuldiga op te knappen en bewoonbaar te maken, maar vanwege een gebrek aan geld wonen de zusters tijdelijk in het parochiehuis.

Werkzaamheden
Het werk van de zusters bestaat uit het voorbereiden van kinderen en volwassenen op de eerste communie, het organiseren van retraitedagen voor vrouwen en meisjes, en het geven van hulp bij retraites in de advent en vastentijd.

Ondersteuning
Het moederhuis van de congregatie, dat gebaseerd is in Polen, heeft hulp gegeven aan de zusters in Lithouwen. Maar de totale kosten voor het restaureren en inrichten van het huis zijn te kostbaar voor de gemeenschap. Daarom vraagt de moeder-overste, zuster Elita Emanuela Dimpere, hulp aan Kerk in Nood bij de aanleg van een verwarmingsinstallatie.

Kerk in Nood heeft de zusters beloofd om € 25.000,- bijeen te krijgen voor het huis. Helpt u mee?