Vervolgde Christenen in Iran vluchten toenemend naar Duitsland

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Christenen in Iran worden getroffen door toenemende vervolging wegens bekering tot het christendom. Vrouwen als Afsaneh, die bekeerd is, worden gestraft met zweepslagen en zelfs gevangenisstraf. Naarmate de onderdrukking toeneemt, vluchten deze vrouwen na
20140520Iran01jpg

Christenen in Iran worden getroffen door toenemende vervolging wegens bekering tot het christendom. Vrouwen als Afsaneh, die bekeerd is, worden gestraft met zweepslagen en zelfs gevangenisstraf. Naarmate de onderdrukking toeneemt, vluchten deze vrouwen naar Duitsland, inmiddels deden dat 4500 Iraansen. Kerken in Berlijn en andere Duitse steden zullen een toestroom van christelijke vluchtelingen kunnen verwachten. De Iraanse christelijke vrouwen beginnen een nieuw spiritueel leven in Duitsland. De Iraanse immigranten vragen asiel aan of betalen 30.000 dollar om het land illegaal binnen te komen met een vals paspoort, een nieuwe naam en plannen om een nieuw leven te beginnen in nieuwe kerken."Niets illustreert het contrast sussen de moslimwereld en het westen beter dan christenen die voor Iraanse vervolging op de vlucht zijn," zegt Richard Landes van het Centrum voor Millenium studies in Boston. Het toenemende aantal Iraanse Christenen die hun thuisland ontvluchten en naar Duitsland trekken zou ons ervan moeten doordringen dat het Iraanse regime meer en meer radicaliseert en onderdrukt, zei de in deskundige in Iraanse mensenrechten Saba Farzan.

Een sprekend voorbeeld van de Iraanse vervolging van Christenen is de zaak rond de veertigjarige Iraanse vrouw Afsaneh. Wat haar overkwam toont de gewelddadig opreden van het regime in Teheran. "Ik was zo opgewonden over het christendom dat ik een kerstboom in mijn huis en op mijn werk plaatste", vertelde Afsaneh tegen The Guardian. Samen met haar neef zou ze een hoge prijs betalen voor het omhelzen van het Christendom in de door de sharia gedomineerde islamitische republiek. Iraanse autoriteiten pakten de twee bekeerlingen op en straften Afsaneh en haar neef met 70 zweepslagen voor het enkele feit dat zij Christen waren.

Na veiligheid gevonden te hebben in Duitsland, toonde Afsaneh zich verontwaardigd over het gebrek aan godsdienstvrijheid in haar thuisland. "Ik wens respect voor de godsdienst die in kies", zei ze. "En niet alleen allen het gebod dat ik moslim moet zijn." Het aantal Iraanse Christenen dat vlucht naar Duitsland is gegroeid van minder dan 1000 in de afgelopen jaren naar 4500 in 2012. De sterke economie maakt Duitsland een geliefde bestemming voor Iraanse christelijke vluchtelingen, maar ook Nederland, Zweden en Oostenrijk zijn populair.

Bron: Fox News
Foto: Brabosh.com