"Vernietig kerken op het Arabisch schiereiland"

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Alle kerken op het Arabisch schier- eiland zouden moeten worden vernietigd. Dat vindt de hoogste religieuze autoriteit van Saoedi-Arabië, grootmoefti, sjeik...
20120321_Saoediarabie1

Alle kerken op het Arabisch schiereiland zouden moeten worden vernietigd. Dat vindt de hoogste religieuze autoriteit van Saoedi-Arabië, grootmoefti, sjeik Abdul Aziz bin Abdullah, meldt AsiaNews.

 

De grootmoefti gaf daarmee antwoord op een vraag van een Koeweitse organisatie die het Islamitisch erfgoed nieuw leven wil inblazen. De delegatie wilde weten hoe de Islamitische wetgeving zich verhoud tot een voorstel in het Koeweitse parlement om de bouw van nieuwe kerken in het land te verbieden. Het voorstel is door het parlement afgewezen.

De grootmoefti, hoofd van de Saoedische Hoge Raad van Islamitische Geleerden antwoordde met een citaat van de profeet Mohammed, volgens wie slechts een religie zou mogen bestaan €‹€‹op het Arabische schiereiland. Omdat Koeweit daar deel van uitmaakt moet de grootmoefti concluderen dat alle kerken op haar grondgebied moeten worden vernietgd.

De reactie van de hoogste religieuze autoriteit in Saoedi-Arabië, waar minstens een miljoen Christenen het zonder kerken moeten doen, vervangt het voorstel van de Koeweitse parlementariër Osama al-Munawar. Die wilde bestaande kerken tolereren, maar nieuwbouw van niet-Islamitische bedehuizen verbieden.

De verklaring van de Saudische grootmoefti heeft onder Christenen in de Arabische wereld met zorg ontvangen. De reacties in de Arabische media waren gemengd. Het bericht heeft in Europa het nieuws niet gehaald.

Bron en foto: AsiaNews